Bosnia Appeal

Četvrti humanitarni koncert Amire Medunjanin u Londonu

banner

Humanitarna misija Fondacija Our Kids iz Londona i interpretatorke  Amire Medunjanin nastavlja se i ove godine, po četvrti put zaredom popularna sarajevska umjetnica održat će humanitarni koncert sevdaha u Londonu. Pratnju bosanskohercegovačkoj divi činit će vrhunski jazz  muzičari iz Zagreba gitarista Anto Gelo i kontrabasista Zvonimir  Šestak.

Koncert će se održati u St.Peter’s Church u jednoj od najživljih dijelova Londona, Notting Hill, 10. 06. 2017. u 18.30 sati.

Cilj dobrotvornog koncerta je isti kao i predhodnih godina, prikupljanje sredstava za aktivnosti ove humanitarne fondacije.

Dodatne informacije  dobili smo od kordinatora organizacije Davorke Kulaš koja je  za agenciju BHDINFODEK iz Birminghama kazala: “Saradnja Fondacije  Our Kids sa Amirom Medunjanin, velikim humanistom i istinskim ambasadorm kulturne baštine Bosne i Hercegovine te cijelog Balkana traje vec 4. godine.  Our Kids je kao humanitarna organizacija ponosna na podršku koju ovi izvanredni muzičari daju na  promovisanju naše  misije, pomaganja djeci i mladim ljudima bez roditeljske podrške u smislu njihovog osposobljavanja za samostalan život. Pridružite nam se da zajedno doprinesemo boljoj budućnosti mladosti Bosne i Herecegovine!”

Karte za ovaj huamnitarni concert mogu se nabaviti na sljedecim linkovima :

www.ourkidsfoundation.org

www.justgiving.com/campaigns/charity/ourkids/amira

 

Fondacija Our Kids – London

Cilj Fondacije Our Kids iz Londona je  da pomaže djecu bez roditelja  i sve   mlade ljude sa specijalnim potrebama u Bosni  i Hercegovini.  Zajedno sa svojim partnerima, organizacija  je dosad uspješno implementirala nekoliko projekata, koji su unaprijedili svakodnevni život stotine djece u BiH. Fondacija Our Kids UK je učinila mnogo toga da proteklih godina  pomogne djeci i mladima u ustanovama socijalne zaštite u Bosni i Hercegovini. Pomoć su pružali  toj djeci i po njihovom izlasku iz tih ustanova kako bi ih podržali na putu ka samostalnosti, intergaciji u društvo i ostvarivanju njihovih ljudskih prava. Pored Amire medunjanin svoj doprinos u radu fondacije daje i bivši bh. reprenznetativac Saša Papac. Za više informacija o fantastičnim projektima Fondacije Our Kids UK, i načinu kako se uključiti u rad organizacije dodatne informacija možete naći  na web stranici fondacije:  www.ourkidsfoundation.org

 

Tekst i foto:

BHDINFODESK – BIRMINGHAM

 

Related posts

BiH: Studentima podijeljene stipendije Islamske zajednice Bošnjaka u Norveškoj

Editor

Budimo humani: Malena Mia iz Cazina treba našu pomoć

Studenti BiH u inostranstvu mogu se javiti na e-mail: info@mobilnost.ba

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment