Sport

Bosna i Hercegovina izgubila još jednog sportistu:Talentirani košarkaš Haris Bratanović prvi put nastupa za A tim Belgije

banner

Mladi centar Haris Bratanović (16) našao se na spisku selektora Belgije Eddyja Casteleesa i imaće priliku da nastupi protiv naše selekcije u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

 Bratanović je igrao za omladinske selekcije Belgije. Navodno je izražavao želju da igra za selekciju BiH, ali iz KSBiH interesovanja nije bilo. Zato su Belgijanci napravili veliki posao i ovog momka su pozvali u A tim za kvalifikacione mečeve.

Već nekoliko dana borave u Sarajevu, a Bratanović je dio ekipe koja se sprema za duel sa BiH.  “Ovo je nevjerovatno i jedinstveno iskustvo za mene. Uživam u treninzima i pokušavam što više naučiti. Ovo je za mene veliki izazov, ali sam bio iznenađen pozivom”, rekao je Bratanović.

Mladi centar visok je 208 centimetara i predviđa mu se blistava karijera. Nažalost, kao i dosta drugih talenata, nećemo ga gledati u dresu Bosne i Hercegovine. Bratanović će šansu za debi u A timu Belgije imati u petak u Skenderiji u meču kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. Bratanović je već nastupao za košarkašku reprezentaciju Belgije uzrasta do 16 godina. Na prvenstvu u Bugarskoj prošle godine bio  je jedan od najboljih igrača Belgije, a prosječno je postizao 13.3 poena uz 10.6 skokova i 0.9 asistencija.

Mladi talentirani košarkaš je pratio nastupe košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine u pretkvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, te ističe kako mu je drago što smo ostvarili plasman u kvalifikacije. – Drago mi je što se Bosna i Hercegovina palsirala u kvalifikacije. Pratio sam gotovo sve utakmice i navijao za BiH. Posebnu sam iznenađen sa Džananom Musom koji je uspio kao veoma mlad da postane lider košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, kazao je Bratanović.

Selektor Eddy Casteels je za mečeve sa BiH i Francuskom odabrao ove košarkaše: Thomas Akyazili, Ismael Bako, Haris Bratanović, Antoine-Pierre Gillet, Vincent Kasteloot, Timm Lambrecht, Elias Lasisi, Matt Lojeski, John Mwema, Retin Obasohan, John Salumi, Quentin Serron, Jonathan Tabu, Kevin Tumba, Hans Vanwijn.

 

Related posts

Zlatan Ibrahimović napušta Milan!

Editor

Na Balkan Soccer Campu u Las Vegasu pažnju stručnjaka privukli su mladi fudbaleri Alem Sabić, Amel Šehić, Muamer Ugarak i fudbalerka Tesleem Dizdarević

NFSBIH bira prvog čovjeka fudbala u BiH / SAŠU PAPCA na mjestu tehničkog direktora žele bh. fudbalski asovi

Leave a Comment