Bosnia Appeal

Humanost na djelu: Rijad Kobiljar sponzorira nastup pet mladih igrača za naredni Balkan Soccer Camp u Chicagu

banner

Novi član ljubljanske Olimpije, “naš” Amerikanc Rijad Kobiljar, humanim gestom iznenadio je rukovodsvo US Soccer Educationa iz Denvera, naime odmah po završetku procedure oko potpisa novog ugovara, mladi as je je donirao novc, za pokrivanje registracije pet fudbalera za naredni Balkan Soccer Camp  koji će biti održan u Chicagu od 21-24 juna. Osim toga, svoj petorici igrača Rijad će pokloniti i kopačke.

“Protekle sedmice sam potpisao ugovor sa mojim novim klubom Olimpijom, to je nova stepenica u mojoj sportskoj karijeri, pošto ne zaboravljam odakle je sve krenulo, te da je  kamp “Otvorena vrata” u Denveru prije tri godine bio moja sportska prekretnica, na ovaj način želim da ukažem na njihov stručni rad.  Pored toga, od srca hoću da pomognem nekim novim klincima, jer znam da ima dobrih momaka, koji  zbog financiske situacije nisu u mogućnosti  da dodju na kamp i pokažu svoje umijeće. Vjerujte da znam da je izuzetno teško sve to financiski pratiti, znam koliko su moji roditelji puno radili da bi meni omogućili, da budem danas ovo što jesam. Zato kada sam već u prilici želim da pomognem tim mladim talentovanim igračima da naprave karijeru sličnu mojoj i ostvare svoj san da postanu profesionlni fudbaleri. Takodje, ovaj moj gest je i znak zahvale direktorima US Soccer Educationa  Muratu Alibašiću, i Ericu Frenchu koji su itekako zaslužni za moj profesionalni start.” za agenciju BHDINFODESK kazao je Rijad Kobiljar.

Inače, Kobiljar je karijeru započeo u Sjedinjenim Američkim Državama u timu Jacksonville Dolphins, otkriven je na kampu FSBIH “Otvorena vrata” u Denveru 2015g, nakon toga prešao je u FK Sarajevo. Potom je karijeru je nastavio u Travniku, Olimpiku, a nakon dolaska u Zrinjski uslijedila je posudba GOŠK-u iz Gabele. Tokom protekle polusezone pružio je odlične partije i četiri puta je bio u timu kola. Kobiljar je sa “Zmajčekima” potpisao ugovor do ljeta 2020.godine.

Related posts

BOŠNJAČKO-AMERIČKA NACIONALNA ASOCIJACIJA UPLATILA 20 HILJADA DOLARA ZA ŽRTVE ZEMLJOTRESA U TURSKOJ

Urednik BiH Info Desk

Sanjani iz dijaspore pomogli sugrađaninu, kupili mu konja

Urednik BiH Info Desk

Sramna odluka Ministarstva civilnih poslova BiH: Upitan odlazak reprezentacije gluhih BiH u Vels

Leave a Comment