BiH dijaspora

Ambasador Bosne i Hercegovine u SAD-u Haris Hrle, na kraju svog mandata koji je istekao proteklog petka, prigodnom porukom obratio se bosanskohercegovačkoj dijaspori u Sjedinjenim Američkim Državama

banner

“Dragi državljani Bosne i Hercegovine, dragi prijatelji,

Želim još jednom da vam se obratim u funkciji ambasadora Bosne i Hercegovine u Sjedinjenim Američkim Državama.

Zahvaljujem se svima koji su davali podršku Ambasadi, svim onima koji su pokazali interesovanje, ljubav i privrženost prema Bosni i Hercegovini.

Sjedinjene Države oduvijek su bile ključni saveznik i iskren prijatelj, tako će i ostati.

Bosanskohercegovačka dijaspora u SAD je naša najveća, najobrazovanija i najimućnija dijaspora. To samo po sebi govori o njenoj snazi, važnosti i ulozi, ali i o neophodnosti stalne i iskrene interakcije između BiH institucija i našeg američkog iseljeništva. Vi ste naši najvažniji kulturni predstavnici – oni s velikim srcem, najsnažnijom emocijom i dubokom kulturnom tradicijom.

Imao sam privilegiju tri godine predstavljati našu državu u Washingtonu, veće priznanje nisam mogao zamisliti. Poslije svih ukazanih počasti i diplomatskih privilegija koje sam uživao kao bh ambasador, ostaje mi samo da se iskreno i duboko zahvalim našim brojnim i odanim prijateljima u institucijama Sjedinjenih Država.

Mandat ambasadora završavam 19. oktobra 2018. godine. Želim da istu podršku kakvu ste pružili meni pružite i ministru-savjetniku Milenku Mišiću, koji će voditi Ambasadu do dolaska novog ambasadora.

Vama i vašim bližnjim želim puno uspjeha te sigurnu i spokojnu budućnost u vremenima koja su pred nama”.

BHDINFODESK

Related posts

TUŽNA VIJEST: PREMINUO JE DŽEVAD ŠALDIĆ, ISTAKNUTI BH. AKTIVISTA U DIJASPORI

BHD Info Desk Administrator

Udruženju Bošnjaka New Hampshire: Jedna od najbolje etabliranih bošnjačkih organizacija u Americi

Editor

Bh. državljani povratnici iz Italije pušteni iz karantina u Sarajevu

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment