BiH dijaspora

Ambasadorica BiH u Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske Valentina Marinčić predala akreditivna pisma Njezinom Veličanstvu kraljici Elizabeti II

banner

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Ujedinjenom Kraljevstvu Velike Britanije i Sjeverne Irske Valentina Marinčić predala je 8. novembra 2018. godine u Buckinghamskoj palači, akreditivna pisma Njezinom Veličanstvu kraljici Elizabeti II.

Kao što to nalažu tradicija i kraljevski protokol, ambasadorica je kraći razgovor sa kraljicom Elizabetom iskoristila da prenese srdačne pozdrave i najbolje želje Predsjedništva, naroda i građana Bosne i Hercegovine, Kraljici i narodima Ujedinjenog Kraljevstva.

Ambasadorica Marinčić je izrazila namjeru da, u narednom periodu, doprinese daljem razvoju odnosa i veza između dvije prijateljske zemlje. Više britanskih ulaganja i više britanskih turista trebaju vidjeti Bosnu i Hercegovinu, te će stoga Ambasada Bosne i Hercegovine u Londonu uložiti dodatne napore na poboljšanju međusobne ekonomske saradnje.

Kraljica Elizabeta II je ambasadorici Bosne i Hercegovine izrazila dobrodošlicu i poželjela uspješan mandat.

MVP/BHDINFODERSK

Related posts

BCIC Kanada: Još jedno spomenik u londonskom parku podsjeća na počinjeni genocid u Srebrenici

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica: Javni poziv za prijave za sufinansiranje investicijskih projekata iseljeništva u povratničkim sredinama na prostoru Bosne i Hercegovine

Copo Sejo

Nova nevolja: Qatar Airways ukinuo letove iz Dohe za Sarajevo

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment