Kultura

DRUGI SASTANAK INICIJATIVNOG ODBORA ZA OSNIVANJE BOSANSKOG KULTURNOG CENTRA U PRIJEDORU

banner

 Obavještavamo javnost u Bosni i Hercegovini i dijaspori da je pokrenuta inicijativa za osnivanje Bosanskog kulturnog centra u Prijedoru.

Incijativu su pokrenuli predstavnici 21 organizacije iz Bosne i Hercegovine i dijaspore i to: 15 kulturno-umjetničkih društava i organizacija čija je djelatnost i promocija kulture, koje djeluju u 7 opština i gradova šire regije slivova rijeka Sane i Une – Ključa, Sanskog Mosta, Prijedora, Bosanskog Novog / Novog Grada, Bosanske Kostajnice / Kostajnice, Bosanske Dubice / Kozarske Dubice i Bosanske Krupe, kao i 6 organizacija koje se bave promocijom kulture u dijaspori – Hrvatska, Švicarska, Velika Britanija, Turska i Finska. Procjenjujemo da ove organizacije imaju preko 2.000 registrovanih i aktivnih članova.

Na sastanku inicijativnog odbora koji će se održati u subotu 2.marta 2019. u Hotelu ”Prijedor” u Prijedoru sa početkom u 12 sati, biće razmotrene i usvojene odluke o pokretanju inicijative za osnivanje Bosanskog kulturnog centra u Prijedoru, uključujući i odluku o utvrđivanju datuma osnivačke skupštine, odluku o budžetu projekta, odluku o usvajanju prijedloga logotipa organizacije, kao i odluku o javnom predstavljanju projekta inicijative za osnivanje BKC u Prijedoru.

 

Izjave za medije su planirane u vremenu od 11:45 do 12:00 časova u Hotelu ”Prijedor” u Prijedoru.

 

ALMA SEMANIĆ

Sekretar Kulturno-umjetničko društvo

“Osman Džafić” iz Prijedora

BHDINFODESK

 

Related posts

Bosanska halva zamirisala Mekkom

Editor

Umjetnička instalacija u Hagu: Embargo 1991-2020

Editor

Srebrenica: Udruženje Prosvjetitelj raspisalo konkurs za najbolji literarni rad

Leave a Comment