Kultura

Hor ‘Lola’ na listi deset najboljih iz cijelog svijeta za takmičenje u Austriji

banner

Kamerni mješoviti hor “Lola” iz Sarajeva našao se na listi deset najboljih horova iz cijelog svijeta koji će se od 4. do 7. jula takmičiti na 56. međunarodnom horskom takmičenju u Spittalu na Dravi u Austriji.

S obzirom na to da za ovaj horski šampionat svake godine stigne veliki broj prijava iz cijelog svijeta, odluka članova stručnog žirija da Kamerni mješoviti hor “Lola” svrsta među deset najboljih, za dirigenta Josipa Katavića, članove hora te upravu Kulturno-umjetničkog društva “Lola” ogroman je uspjeh.

– Odmjerit ćemo snage sa izuzetnim horovima iz Amerike, Južne Afrike, Indonezije, Filipina, Španije, Njemačke, Slovenije, Češke i Latvije. “Lola” je prvi iz BiH te peti hor iz naše regije koji je prošao selekciju za ovo takmičenje. Intenzivne pripreme su u toku jer želimo predstaviti naš hor, Sarajevo i BiH u najboljem svjetlu – kazao je dirigent Josip Katavić.

Kamerni mješoviti hor “Lola” iz Sarajeva već je imao nekoliko važnih ispita kvalitete na međunarodnim horskim šampionatima, te je za svega četiri godine postojanja zaslužio osam međunarodnih nagrada, medalja i priznanja, saopćeno je iz Kamernog mješovitog hora “Lola”.

Fena

Related posts

Na ljeto Kultur Shock u Srebrenici?

Od 4. do 6. oktobra: Nihad Mameledžija predstavlja BiH na festivalu “Tastes of Adana“

BHD Info Desk Administrator

Nova izložba fotografija Kemala Hadžića u Sarajevu

Editor

Leave a Comment