Moj stav

Institut za istraživanje genocida Kanada najoštrije osuđuje napade na fra Mirka Majdandžića i fra Ivu Markovića

banner
Reakcija Instituta za istraživanje genocida Kanada povodom atakovanje na ličnosti gvardijana Franjevačkog samostana u Fojnici, fra Mirka Majdandžića i profesora Franjevačke teologije u Sarajevu, fra Ivu Markovića
Institut za istraživanje genocida Kanada najoštrije osuđuje i potpuno odbacije kao dehumanizirajuće i anticivilizacijske napade na fra Mirka Majdandžića i fra Ivu Markovića od strane medija pod kontrolom Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine.

Poziv na linč uglednih fratara Bosne Srebrene poveo je antibosanski urednik dokumentarno-savremenog programa BHRT-a Tvrtko Milović.

Imajući u vidu da su fra Mirko Majdandžić i fra Ivo Marković dokazani bosanskohercegovački patrioti, zagovornici Ideje Bosne i Bosanskog duha, napadi na njih su zapravo napadi na državu Bosnu i Hercegovinu, na sve njene građane i narode.

Pozivi na linč uglednih bosanskohercegovačkih sinova je zapravo sastavni dio udružene antibosanske koalicije koja u matici i dijaspori sve više napada na bosanskohercegovačku državu. Miloviću i svim neprijateljima države Bosne i Hercegovine poručujemo Bosna i Hercegovina je najplemenitija božija, prirodna i ljudska težnja koju niko u hiljadu godina nije uspio srušti.

Podržavajući  dobre sinove Bosne Srebrene mi se okupljamo o riječi Bosna koja simbolizuje državu sjajnog ljudskog umijeća, sklada i ljepote. Ma gdje bili svjedočimo Bosnu kao darovanu misao o susretu sa drugim i drkčijim, o susretu, sudaru i prožimanju civilizacija sa Istoka i Zapada. Okupljamo se oko uzvišenog mjesta zajedničke sudbine bosanskih ljudi, među kojima su fratri Bosne Srebrene jedni najistaknutijih.

Bosnu i Hercegovinu su mnogi pokušali uništiti, posebno u posljednjoj agresiji devedesetih godina prošlog vijeka, ali u tome nisu uspjeli zbog čega se ne smije u miru podleći pritiscima i dozvoliti da se univerzalne vrijednosti za koje su mnogi dali živote uništavaju.  Milović i svi neprijatelji Bosne i Hercegovine trebaju znati da je Bosna ostala Bosna kroz dugu svoju povijest, jedina koja je uvijek bila i cjelovita, kao teritorij, i jedinstvena kao historijsko trajanje. Bosna je uvijek uspjevala probuditi zaključane potencijale, posebno onda kada se napadaju njeni veliki sinovi poput sljedbenika Bosne Srebrene.

Institut za istraživanje genocida Kanada

Related posts

Dragan Mektić: Nema čistke u MUP – u RS, u toku je obračun klanova

BHD Info Desk Administrator

Biskup Komarica: Potrebna nam je prava revolucija

Urednik BiH Info Desk

Brojni svjetski mediji: Holandske trupe odgovorne za stradanja u Srebrenici

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment