BiH dijaspora

Saopćenje za javnost Bosanskog akademskog kruga povodom priznanja za životno djelo akademiku Emir Ramiću

banner

Bosanski akademski krug (BAK e.V.) kao nacionalno udruženje Bošnjaka  sa sjedištem u Minhenu ima čast i zadovoljstvo informisati javnost da  je na naš prijedlog akademiku Emiru Ramiću uručeno priznanje za  životno djelo.
Ovo  prestižno priznanje je dodijelila Islamska  zajednica Bošnjaka Sjeverne Amerike {ICNAB} u okviru 24. Susreta
Bošnjaka Sjeverne Amerike. U našem prijedlogu naveli smo da je
akademik Ramić postao glas američkih i kanadskih Bošnjaka i svih  građana BiH koji žive u Sjevernoj Americi u promociji najvažnijih  kulturnih, društvenih, akademskih i drugih bosanskohercegovačkih  vrijednosti u američkom Melting potu i kanadskom Kulturnom mozaiku.
BAK je ovim prijedlogom koji je jednoglasno od strane ICNAB odao  priznanje akademiku Ramiću za sve što je učinio za našu vjeru,  kulturu, tradiciji, jezik, za nas Bošnjake i za našu bosansku državu.
ICNAB je nagradio največim priznanjem za životno djelo ovog skromnog,  ali nadasve velikog naučnog radnika. čovjeka  i patriotu.
Zahvaljujući se BAK za prijedlog i ICNAB za usvajanje prijedloga
akademik Ramić u poruci našoj organizaciji je između ostalog napisao:  “Nagradu za životno djelo koju sam dobio na 24. Susretima Bosnjaka  Sjeverne Amerike djelim sa BIC Hamilton, Kongresom Bosnjaka Sjeverne  Amerike, Institutom za istrazivanje genocida Kanada i svima onima koji  se žrtvuju za istinu, pravdu i kulturu sjecanja u ime bolje budućnosti
naše jedne, jedine, suverene države BiH. Zahvaljujem se Bosanskom  akademskom krugu što me je predližio za ovo veliko priznanje. I  naravno zahvaljujem se Komisiji za priznanje ICNAB koji su priznanje  dodijelili. Ovo priznanje je još veći podstrek za dalji rad za bolju  budućnost BiH i za bolju budućnost svijeta bez genocida. Ovo veliko  priznanje dolazi na dvadesetu godišnjicu moga rada za očuvanje i  jačanje svih komponenti bošnjačkog bića, za institucionalizaciju  kulture sjećanja, sve zbog bolje budućnosti države  BiH”.

BHDINFODESK

Related posts

Wizz Air naredne sedmice pokreće nove linije ka evropskim destinacijama

Editor

ŠESTI LITERARNI KONKURS ZA NAGRADU “ISNAM TALJIĆ”

Mustafa Krupalija – životno iskustvo protkano turskom i bh. kulturom

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment