IMBiH postao član Američke trgovačke komore u BiH

Udruženi pokret za Bosnu i Hercegovinu (IMBiH) je u januaru 2020. godine postao član Američke trgovačke komore u BiH (AmCham BiH). IMBiH se na ovaj način pridružio uglednoj listi koja broji skoro 80 članova AmCham BiH, među koje spadaju kako poslovne korporacije u Sjedinjenima Američkim Državama i Bosni i Hercegovini, tako i neprofitne organizacije i pojedinci.

AmCham BiH je osnovana 2002.godine i njena misija je napredak poslovnog okruženja u BiH, uz istovremeno širenje ekonomskih stajališta i interesa Sjedinjenih Država. AmCham BiH je u potpunosti akreditirana članica Privredne komore Sjedinjenih država, sa sjedištem u Washington D.C.-ju.

Udruživanjem i povezivanjem sa organizacijama kao što je AmCham BiH, IMBiH nastoji podržati mogućnosti za poduzetničku razmjenu, saradnju i inovacije koje promoviraju napredak BiH, uključujući i poslovne forume i seminare.

Članovi i članice IMBiH konstantno održavaju jake profesionalne veze sa dijasporom u Sjedinjenim Američkim Državama, i ove veze će omogućiti da među potencijalnim investitorima iz bh dijaspore, IMBiH promovira misiju AmCham BiH u Sjedinjenim Državama.

IMBiH

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Visit us on Facebook