Sport

Srebreničanin Mirsad Siručić svoj rodni grad predstavlja u najboljem svjetlu

banner

Srebreničanin Mirsad Siručić već duže vrijeme se bavi rekreativnim trčanjem, a učestvovao je i na različitim polumaratonima, maratonima i humanitarnim trkama širom BiH.

U razgovoru za Fenu kaže da se od malih nogu bavi rekreativnim trčanjem, a u različitim trkama počeo je učestvovati prije dvije godine.

“Nakon učešća na tribalionu gdje je bilo trideset prepreka, osvojio sam 19. mjesto od 170 učesnika koji se aktivno bave sportom. Tada sam sebi dokazao da mogu da postignem dobre rezultate. Nastavio sam sa intenzivnijim treninzima i takmičenjima”, ističe Siručić.

Prvo mjesto osvojio je u Tuzlanskom maratonu za rekreativce, utrci koja je održana krajem prošle godine.

“Pronašao sam se u trčanju i to me ispunjava, svu svoju negativnu energiju izbacim dok trčim. Na svim takmičenjima nosim majicu sa natpisom ‘Jedan grad, jedna ljubav, Srebrenica’. Taj natpis pokazuje koliko volim svoju opštinu i koliko poštujem građane koji žive u Srebrenici. Na taj način pokazujem koliko se borim za svoju Srebrenicu”, poručuje Siručić.

Kaže da mnogi kada vide taj natpis aplaudiraju, jer je ljudima drago da neko iz Srebrenice učestvuje na takmičenjima.

Siručić s porodicom živi u Srebrenici, a ističe kako učešće na svim takmičenjima sam finansira, dok je nedavno uputio zahtjev srebreničkoj opštini za finansijsku pomoć.

“Bez obzira na sve, jaka volja i ljubav sve pobjeđuju. Za mene je posebna sreća kad se s takmičenja kući vratim s dobrim rezultatima”, navodi on.

Ističe da je njegova želja da na maratonu u Splitu u februaru ove godine istrči 42 kilometra.

“Taj maraton ću da posvetim svojoj opštini, s namjerom da postignem što bolji rezultat, a nakon Splita planiram u Gradac, a u martu planiram da učestvujem na humanitarnoj trci u Tuzli i u drugim gradovima širom BiH. Moja neostvarena želja je da istrčim polumaraton za sat i po i nastojim u tome da uspijem”, poručio je Siručić.

Za njega je Srebrenica najljepše mjesto za život i planira da ostane u svom gradu, a mladima poručujem da se obavezno bave sportom.

Related posts

Asif Šarić privremeno na čelu njemačkog drugoligaša Hannovera

BHD Info Desk Administrator

Svi u napad jedan je Hase: Predstojeći vikend u znaku sarajevske legende Asima Ferhatovića Haseta

Editor

Dupla kruna: Spektakularno slavlje na ulicama Sarajeva

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment