U Srebrenici grupa dječaka srpske nacionalnosti napala pokrivenu djevojčicu

Pokrivenu djevojčicu F.S. učenicu devetog razreda u četvrtak je u Srebrenici nakon škole napalo desetak dječaka srpske nacionalnosti provocirajući je zbog marame i ne dajući joj da ide kući. 

Djevojčicina majka o ovome je obavijestila i direktora humanitarne organizacije Dobro Adnana Delića koji je postavio objavu na svom Facebook profilu. 

“Prvo su je provocirali zbog toga što je pokrivena, a onda su je na putu prema kući zaustavljali i maltretirali. Njih deset je okružilo i napadalo ne dajući da ide kući. Sada uviđaj vodi policija i socijalni radnik. Eto vidi i sam šta naša djeca iz dana u dan proživljavaju, a i mi roditelji sa njima”, dio je sadržaja poruke koju je dobio i objavio Delić.

Delić je i sam ostavio dodatni komentar:

“Dok mi slušamo, a mediji svakodnevno prenose vijesti o voždu iz Laktaša, ima li iko da čuje vapaj djece i roditelja iz manjeg bh. entiteta? Pitanje djevojčice F. S. i njenih roditelja nije samo njihov problem, nego problem svih nas! Ko je slijedeći na redu!?”, napisao je u statusu Delić.

Slučaj je prijavljen policiji te se očekuje više detalja, a prema informacijama do kojih je došao Preporod.info, riječ je o istim dječacima koji su prije nekoliko dana dospjeli na naslovnice zbog veličanja četništva.

Patria

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Visit us on Facebook