Moj stav Pogledi

Niko Lozančić: Bojim se da se pandemija koristi za daljnu destrukciju države Bosne i Hercegovine

banner

Bivši predsjednik Federacije BiH, državni parlamentarac i dugogodišnji funkcioner HDZ-a BiH Niko Lozančić sve glasnije se u javnosti oglašava kada je riječ o anomalijama u društvu, a veliki je kritičar i politike Dragana Čovića.

“Slušam ovih dana mnogobrojne analize „političkih i inih analitičara“ o stanju u Bosni i Hercegovini i mnogobrojnim aferama i lopovlucima. Svi sve znaju! Iznenadim se kolikom količinom informacija o bezobraznom kriminalu koji se događa pod plaštom borbe protiv korona virusa raspolažu izaslanici, novinari, liječnici i mnogi koji nastupaju po različitim televizijama…i nikom ništa!

O očiglednom lopovluku, sve se razvodnjava i razvlači starom flaskulom, otvorena je istraga, očekujemo brzu istragu itd.!

Time se na očigled svih nas, ušutkava javnost, dok se ne zasjeni novom aferom! Kad se u bilo koje vrijeme kradu ogromna javna sredstva to bi trebao biti znak za opću uzbunu, a ako se to čini u vrijeme ovakve krize, i to još pri nabavkama respiratora, zaštitinih odijela, zaštitnih maski, testova na korona virus, mobilnih bolnica i mnogih drugih potrebnih i nepotrebnih stvari, a nije data još ni jedna konvertibilna marka otpuštenim radnicima, obrtnicima i uopće posrnulom gospodarstvu, to je očigledno urušavanje same Bosne i Hercegovine !!! I nitko se ne brine!!!

Institucije ne rade!!!

Ne donose se zakoni kojima bi se regulirala mnoga neregulirana pitanja. Umjesto toga ključne odluke donose neovlašteni pojedinci! Od uzimanja basnoslovnih kredita i humanitarne pomoći do trošenja i raspolaganja javnim sredstvima! Sve je više anarhije i samovlašća. I nema to veze sa korona virusom!

Bojim se da se i pandemija korona virusa koristi za dalju destrukciju države Bosne i Hercegovine. Uozbiljite se ljudi i probudite se! Može nam svima biti kasno”, napisao je Lozančić.

Patria

Related posts

Bakir Izetbegović: Pozivamo NATO i EUFOR da rasporede snage u Brčko

Editor

Nebojša Vukanović: Nenad Nešić ne može biti partner opozicije

BHD Info Desk Administrator

Senad Pećanin: Hrvati više iseljavaju iz etnički čiste Hercegovine nego iz područja gdje žive s Bošnjacima

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment