Društvo

Bijeli golub ponovo (ne) leti 61/ 205: ZVORNIČKE SARAJLIJE OPET ZAJEDNO

banner

Tužna vijest je spojila lijevu i desnu obalu Drine. Samo nekoliko mjeseci nakon muža ode i Slavica Sarajlija. Srce nije izdržalo, a dalje ne treba- dovoljno iz tekstova u listu Dnevnik i portala BHDINFODESK. I šta kažu neki sa obje strane rijeke:
Adnana Rešić: Neću plakati što se neće ostvariti naši snovi ni planovi. Sanjat ću i maštati za TEBE i mene. Ja ću putovati ka Vrtu sjećanja beogradskom, jer život je putovanje, a najbolje stanice su posebni ljudi. A TI si u mom srcu POSEBNA. A kada si u mom srcu onda mi nemožeš biti daleko, onda si mi jako, jako blizu. Ljubi TE tvoja kuma!; Nebojša Popović: Više od 15 godina smo uspešno saradjivali i svakodnevno bili u kontaktu telefonom- nikada povišenog tona, a kamoli ružne reči medju nama. Ako sam na išta ponosan u životu onda je to rad koji smo za dobro mnogih nevoljnika samopregorno obavljali…; Alma Nikolić Jelkić: Neke ljubavne priče velikih ljudi moraju da imaju još veći i tužniji kraj. Tako je eto i ova ljubavna bajka završila. Neka ti je laka zemlja i da što brže odletiš u zagrljaj svome Midi…; Slavica Doris Polimčević Bosnjaković: Večna ti Slava, draga Slavice! Počivaj u miru. Neka ti svetost svakog novog dana obasja tvoju rajsku dušu. Zauvek u našim srcima; Azra Dugalić: Tuga, skamenila sam se od ove vijestii… Bog vam dao ljubavi i na onom Svijetu; Muhamed Muminović: Nevjerovatno dobri ljudi. Na žalost odoše…; Snezana Živanović: Njeno ime ostaće upisano zlatnim slovima i u srcima mnogih nevoljnika o čijim je sudbinama pisala i vraćala im veru u život; Svetlana Kljajić:Vjećna vam ljubav divni ljudi, počivajte zajedno u miru i vašoj ljubavi- tuga je golema, velika; Fadil Mehmedović: Suze su u mojom očima- otkotrlja se još jedan drinski biser. Medju onima koji su otisli „preko reda“ Slavicin odlazak najviše pogodio. Ponosan što sam je poznavao još od školskih klupa. Najmarkantniji lik, duša i uvijek bila podrška, pa i oko lektire u čemu je bila najbolja; Beka Golub Mazgić: Jedna krasna mladost,
ljubav koja se izborila za opstanak- ugasila na ovom svijetu, ali njihove duše biće opet spojene!

BHDINFODESK


Ljubav Slavice i Mide je nešto više od romana, uzvišenije u ovim (ne)vremenima. LJUBAV KOJA SE IZBORILA ZA OPSTANAK, kaže Beka- preciznije nije moglo. Pride što je spojila dva granična grada, nadvisila i most koji se renovira upitne simbolike jer nema farbe koja će prekriti šta je bilo.
Evo prilike onima koji još drže do čojstva, pogotovo mladima da Slavica i Mido budu primjer. Ovdje je sve kristalno čisto i zato onako reagovao kada sam prvi put vidio njihov čudesni fotos iz mladosti. Da ga „udesim“ nije trebalo više od par minuta i poslao.
Od tada postali nekako „svoji“. Sto puta šteta šta mi se sve motalo u glavi: oko obala, mostova među ljudima i narodima, nešto spomenuo u prošloj objavi. Sa tim mislima izvezao biciklom do jezera Hjelmaren da se malo saberem: Slavica&Mido.., treba u Stokholmu ili Bergenu produžiti pasoš, hoće li avioni uskoro poletjeti…? – a iznad beskrajno skandinavsko nebo.

Sunce se ukazivalo, haman neki „znak“ i- makar malo lakše.
Sunce

Objave u funkciji regionalnog projekta u osnivanju DaBudeBolje&GljivaMira paralelno prenose Fb- grupa BIH DIJASPORA INFODESK, portal BHDINFODESK i šalje na više mejl adresa.

Piše: Sead Hambiralović

Related posts

(Video) Prije četvrt vijeka, u masakru na Markalama poginula 43, ranjena 90 civila

Urednik BiH Info Desk

Selo Osmače kod Srebrenice sinonim za uspješan povratak

BHD Info Desk Administrator

Umro profesor Zdravko Grebo

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment