Društvo

Bijeli golub ponovo (ne) leti 66/ 205: ANDUZ ZAMIRISAO KOD PRIJATELJA…

banner

„…Da, zaboravio sam još nešto:
ceremonijal je ovaj sa detaljima mnogim
anduz je u donjoj ladici
mirisa malo našeg, neće biti na odmet…“
(„Novo Sunce“, poema Kafa za Majku, S.H.)

Prvi Bajram i kafa bez Majke… Ostalo anduza koji je zamirisao kod nekoliko prijatelja. Pomogli kada je bilo najteže- hvala! A Mirsadi i Esadu Caniću posebno za ono predivno sijelo i kako su nas lijepo doćekali. Ujutro Majkin novi infarkt- hitna odvezla na kliniku iz koje se nije vratila…
Znalo se kada smo se u Tuzli spremali nazad u Švedsku. Na „spisku“ pod obavezno kupiti anduza. Prošle jeseni na pijaci niko nije „iznjeo“. Ostalo od pretprošle godine i valja štediti. Isitniti i potrajaće duže.
A oko objave „nagradne igre“, išlo je pitanje: Zašto bi „sveukupno“ mogla poslužiti zimska navlaka za cic, rukavice i kratka drvena oblica? Rečeno oko prve nagrade, a druga planirana da mobilizira Örebro, posebno škole, igrače „frizbija“ i rekreativce svih vrsta…Desio peh- iz prizemlja račvaste breze na Karslundu nestala „metnuta“ kratka oblica..! U blizini roštilj, nekome haman zafalilo drva i izložio.
Otom- potom, uskoro p r i č a.
P.S. Hvala svima na bajramskim čestitkama! Uzvratio, obaška poklon na jednu adresu pred naredne izbore – „formula“, ako može pomoći da zatalasa u pravom smjeru DaBudeBolje.
————- Objave u funkciji regionalnog projekta u osnivanju DaBudeBolje&GljivaMira paralelno prenose Fb- grupa BIH DIJASPORA INFODESK, portal BHDINFODESK i šalje na više mejl adresa.

Piše: Sead Hambiralović

Anaduz/Foto: S.H.
Anaduz/Foto: S.H.

Related posts

Bijeli golub ponovo (ne) leti 206/ 91: AUTOGOLOVI „SEDME SILE“

Urednik BiH Info Desk

Vučić i Dodik razgovarali o podršci Srbije ‘svom narodu’ u RS

Editor

Bijeli golub ponovo (ne) leti 59/ 205: „DÉJA VU“- VEĆ (NE)VIĐENO

Editor

Leave a Comment