Društvo

Bijeli golub ponovo (ne) leti 72/ 205: „MAJMUNI“(NE)ZNAJU ŠTA RADE!

banner

Nove poplave, stara priča, a posebno gnjev u zvorničkom kraju zbog mini hidrocentrale. Aleksandar Lukić u komentaru: ”Nek sad vide ovi neimari da je Rijeka slobodna i nek teče”, a Igor Gašić Čiko: „Bravo za Drinjaču, nek sve sruši što su Majmuni izbetonirali. Samo da narod nema štete i poplava zbog MHE“.
Uzvodno u Glodima (i još uzvodnije zbog ljudskog faktora kako „brine“ o opštem dobru) stradao je turistički centar Mehmeda Ademovića. Ovo je druga poplava koja ga nije mašila, šteta je ogromna. Može li očekivati kakve pomoći od vlasti bolje preskočiti, a natovario novi problem, pisano zimus: „Sljedeći primjer kako dijaspora prolazi neka bude Mehmed Ademović. Vratio se iz Švedske i lijepo investirao u rodni kraj. Tamam kada je sve tip-top udesio, braća smislila da na Drinjači grade novu mini hidrocentralu poviše njegovog centra i tako sve razbrkaju. Nedavno organizovani protesti a Bekir Omerović javlja da je sada „zatišje“…“

Poplava/ Foto:S.H.

Najbolje iščitati sve komentare šta o ovim (ne)potrebnim objektima narod „misli“ u objavi Zdravke Tomaševića. A evo prilike da se „sasvim“ objasni to moje ČOVJEK JE UVIJEK (I) NA DOBITKU. „Ova ti okrenuta izreka nije ok. “Tako mi vremena, svaki čovjek je na gubitku, sem bogobojazni i strpljivih, citat Q.“- reaguje Abdulah Muratović na prošlu kolumnu.
Odaslao: „Lijepo što si se javio, pojasniću. Naravno, znam za citat, kojeg je koristio Meša Selimović, samo sam “izveo”. Recimo, i kada čovjek gubi, kada ga povrijede i sl., nešto “dobija”. Novo iskustvo i ubuduće da pripazi i sl. U mome slučaju brojni su primjeri i zato navodim. Bez nekih pretenzija da bude “upamćeno”, ali to je moja istina…” Muratović zahvaljuje uz divnu ilustaciju koja mi uljepšala dan. I kao naravoučenije što više ”vježbati” svuda tamo gdje šta nije jasno.
A može biti na dobitiku (i) Mehmed Ademović. Iz okolnih sela pritrčali da pomognu. To je dobar ”znak” – prihvaćenost, prepoznato da je turistički centar spram srca, da nije od inih biznismena kojima je isključivi cilj profit. I definitivno ostave na miru sa planiranjem gradnje mini centrale..!

P.S.
Dan prije poplave ”čuo” sa Bekirom Omerovićem da planiramo Glodi i nastavimo gdje smo stali nakon proslogodišnje posjete. Na fotosu ispod, u sredini Mehmed Ademović.

Mehmed Ademović u sredini/Foto: S.H.

Objave u funkciji regionalnog projekta u osnivanju DaBudeBolje&GljivaMira paralelno prenose Fb- grupa BIH DIJASPORA INFODESK, portal BHDINFODESK i šalje na više mejl adresa.

Piše: Sead Hambiralović

Related posts

Vladavina prava: Jerko Ivanković Lijanović otišao na izdržavanje 7-godišnje kazne zatvora u Zenici

Editor

Bijeli golub ponovo (ne)leti 350: „TATA, NE IGRAJ SE RATA!“

BHD Info Desk Administrator

Kolika je zarada na migrantima u Bosni i Hercegovini?????

Leave a Comment