Biznis

London: Održan okrugli sto pod nazivom “Investirati u BiH”

banner

U organizaciji Ambasade Bosne i Hercegovine u Londonu i Ministarstva vanjskih i Komonvelt poslova Ujedinjenog Kraljevstva (UK) danas je u Ambasadi BiH u Londonu održan okrugli sto pod nazivom “Investirati u BiH”.

Na okruglom stolu učstvovao je veliki broj eminentnih predstavnika kompanija iz Ujedinjenog Kraljevstva, kao i predstavnici diplomatsko-konzularne mreže akreditiranih u Londonu.

Ambasador Bosne i Hercegovine u Ujedinjenom Kraljevstvu Branko Nešković pozdravnim govorom otvorio je skup, te istaknuo sve prednosti ulaganja u BiH od geografskih do tradicijskih.
Nešković je naglasio da je BiH oduvijek bila spona istoka i zapada, koju u novim okolnostima može iskoristiti u privlačenju stranih investicija i s jedne i s druge strane.

Ambasador Ujedinjenog Kraljevstva u BiH Edward Fergusson naglasio je da za svoje tri godine boravka u BiH ima razlog za optimizam jer je veliki broj UK kompanija koji se interesiraju za oblik ulaganja u BiH. Dodao je da će taj broj biti veći kada se završe započeti reformski procesi u Bosni i Hercegovini, kao i da će još bolji rezultati biti prezentirani na Forumu o Zapadnom Balkanu u Londonu sljedeće godine.

U radnom dijelu okruglog stola svoja izlaganja imali su direktor Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH Gordan Milinić, savjetnica u Uredu ministra vanjskih poslova BiH Biljana Jošić-Bajić i šefica Odsjeka ekonomske diplomatije u MVP Tanja Milašinović-Martinović.

Oni su predstavili ekonomske sektore za koje vlada najveći interes kod stranih investitora, prednosti ulaganja u BiH kao i nove projekte za koje se mogu javiti potencijalni ulagači, saopćeno je iz MVP-a BiH.

Related posts

Direktna strana ulaganja za devet mjeseci 2018. godine iznose 668,6 miliona KM

Austrija: Predstavljamo Edisa Blaževića, uspješnog Bosanca iz Kozarca vlasnika firme Dachtech

Editor

BiH su vrhu liste zemalja s najvećom stopom nezaposlenosti mladih

Editor

2 comments

Marica Siljic 07/11/2017 at 13:45

Prvo da se zahvalim za izvrsnu stranicu, mnogo interesantnih informacija.
Vasi linkovi za dopunsku skolu ne rade. Da li mozete pogledati jer sam jako zainteresovana. Rado bih koristila sa svojom djecom.
Hvala I sve najbolje.

Reply
Urednik BiH Info Desk 07/11/2017 at 19:25

postovana gospodjo

hvala na lijepim rijecima, u pravu ste ti linkovi ne rade zbog tehnickog problema koji se trebaju otkloniti sa novom redizjniranom stranicom, koja je u izradi. Do tada evo vam ovaj link i nadam se da ce biti od pomoci http://www.mcp.gov.ba/org_jedinice/sektor_obrazovanje/dopunska_nastava_doc/default.aspx?id=2593&langTag=bs-BA

Svako dobro
Namik Alimajstorovic

Reply

Leave a Comment