Moj stav Pogledi

Londonski Times: Theresa May sutra podnosi ostavku?

Britanska premijerka Theresa May u petak će podnijeti ostavku, stoji u tekstu koji izlazi u četvrtak u tiskanom izdanju uglednih novina The Times, a u kojem se kao razlog ostavke navodi pobuna članova njezina kabineta nakon objave novog plana za Brexit.

Prema pisanju Timesa, May je već u srijedu navečer bila na rubu ostavke, ali se oduprla pritiscima inzistirajući da će “odlučno privesti kraju kampanju za izbore za Europski parlament”.

No, njezini saveznici među torijevcima vjeruju da će napustiti čelo britanske vlade nakon sastanka sa Sir Grahamom Bradyjem, čelnikom Komiteta 1922 u kojem prevladava struja konzervativaca koji su protiv Therese May i odlučno za Brexit.

Iako je dugo odolijevala pritiscima iz vlastite stranke da se povuče s pozicije, May se zbog pobune svojih ministara konačno našla u situaciji u kojoj njezin ostanak na čelu britanske vlade više nije moguć.

Kad se tome pridoda i podatak da je njezinu vladu do sada napustilo čak 36 osoba, zadnja među njima Andrea Leadsom prije nekoliko sati, jasno je da May ne uživa dovoljnu potporu svoje stranke.

Što znači da će u doista nezavidnu ulogu premijera koji mora provesti Brexit uskočiti ili netko drugi iz redova Konzervativaca, a dosta je manja vjerojatnost da će doći do novih izbora na kojima bi Laburisti s Corbynom na čelu eventualno osvojili vlast.

Related posts

Njemačka: Hrvatski svjetski kongres medijima nudi intervju s Miloradom Dodikom

Editor

Velika Britanija će nastaviti s primjenom EU sankcija prema bh. političarima

Editor

ZAPADE, NA TEBE JE RED: Ne dozvolite da Dodik postane Pušilin, uvedite BiH u NATO!

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment