BiH

Dobitnici Šestoaprilske nagrade Rifat Škrijelj, Boris Ler i privredno društvo ‘Alternativa’

banner

Gradsko vijeće Sarajeva donijelo je odluku da „Šestoaprilska nagrada Grada Sarajeva“ u 2022. godini bude dodijeljena prof. Rifatu Škrijelju, prim.dr. Željku Leru te Privrednom društvu “Alternativa“. 

Odluka o dodjeli Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva donesena je danas na sjednici Gradskog vijeća a prema Poslovniku i odlukama o uslovima i načinu dodjele, sjednica je bila zatvorena za javnost.

Tajnim glasanjem je odlučeno da Šestoaprilska nagrada bude dodijeljena prof.dr. Rifatu Škrijelju za doprinos u oblasti nauke i obrazovanja, a prim.dr. Željku Leru za doprinos u oblasti zdravstva i socijalne zaštite.

Također je odlučeno da Privredno društvo za promet i usluge „Alternativa“ d.o.o. Sarajevo dobije Šestoaprilsku nagradu za doprinos u oblasti privrede.

Na sjednici je usvojena i Odluka o dodjeli nagrade “Graham Bamford“ Nerminu-Beli Sukiću, posthumno.

Za Šestoaprilsku nagradu bili su predloženi Damir Imamović i Avdo Huseinović u oblasti kulture i umjetnosti te Borislav Boro Kontić i Mensur Bektić za doprinos u oblastima rada i stvaralaštva, ali nijedan od ovih kandidata na sjednici nije dobio potrebnu većinu.

Dobitnici Šestoaprilske nagrade će se promovisati i nagrade će im uručiti gradonačelnica i predsjedavajući Gradskog vijeća na svečanoj sjednici Gradskog vijeća u povodu Dana Grada Sarajeva – 6. aprila.

Gradsko vijeće Grada Sarajeva je danas na sjednici kojom je predsjedavao Jasmin Ademović, minutom šutnje odalo počast civilnim žrtvama rata u Ukrajini.

Fena

Related posts

Preminuo Abdulah Sidran, bosanskohercegovački pjesnik i književnik te scenarista svjetskog glasa

Copo Sejo

Zločin protiv čovječnosti: Ovo su imena sedam Srba uhapšenih jutros u Banjoj Luci

Urednik BiH Info Desk

(Video) Jutros počelo uklanjanje nelegalno izgrađene crkve iz dvorišta Fate Orlović

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment