O Nama

BHD Info Desk Administrator

Poštovani,

Dugi niz godina Info agencija BHDINFODESK iz Birminghama ukazuju na medijsku zapostavljenost bosanskohercegovačke dijaspore. Ako imamo u vidu činjenicu da van granica domovine živi više od dva milona bosanskohercegovačkih građana kao i podatak da se taj broj svakodnevno povećava, neshvatljivo je da tek rijetki internet portali imaju rubriku posvećenu vijestima iz bh. dijaspore.

Zbog toga je  BHDINFODESK pokrenuo portal BHDINFODESK-BIH DIJASPORA INFODESK, to je  jedan mali pokušaj da razbijemo medijsku zapostavljenost bh. dijaspore.

Priključite nam se sa svojim informacijama iz sredina gdje djelujete, idejama, sugestijama i prijedlozima.

Portal će također nastojati, koliko je to god moguće, izbjegavati vijesti vezane za dnevno-politicka dešavanja u domovini. Naše opredjeljenje  su vijesti iz dijaspore i plasiranje informacija važnih  za bosanskohercegovačke građane koji žive van domovine.

Uz to, nadnaslove  tipa   “Cijela BiH na nogama”, “Šokantno”, “Strašno” , “Cijeli grad o njemu priča”, “Bizarno”,  “ Zbog ovoga se NEKO trese”  itd.. nećete naći  na ovom portalu,  jer naš je cilj  je tačna i provjerena informacija.

Također, stavovi izraženi u rubricI “MOJ STAV” su autorovi i nužno ne odražavaju uredničku politiku BHDINFODESKA.

Tekstovi i ostali sadržaji na portalu BHDINFODESK, u vlasništvu su portala i autora, osim ako nije drugačije naznačeno.

Ukoliko su na portalu objavljeni članak ili fotografija u suprotnosti sa zakonom o autorskim pravima, molimo da nas kontaktirate kako bismo uklonili sporni sadržaj.

Uslovi korištenja
Korištenjem portala https://bhdinfodesk.com/ prihvatate sljedeća pravila i uslove korištenja.

Vijesti i slike
Dozvoljeno je preuzimanje sadržaja, vijesti ili slike, uz obavezno označavanje i navođenje izvora informacije.

Komentari
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala https://bhdinfodesk.com/ Portal BHDINFODESK zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara BHDINFODESK nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Mogućnost objave vaših komentara na portalu BHDINFODESK je privilegija, a ne pravo. Prilikom komentarisanja strogo je zabranjeno koristiti uvrede, psovke i vulgarnosti. Komentari koji vrijeđaju grupu ljudi na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj, rodnoj, spolnoj ili drugoj osnovi, koji se mogu tumačiti kao šovinizam ili huškanje protiv bilo koje grupe, ne potpadaju pod slobodu govora i biće uklonjeni a autor blokiran bez prethodnog upozorenja.

Izmjene i dopune
Ova pravila i uslovi korištenja podložni su izmjenama i dopunama, a važećom verzijom se smatra ona trenutno izložena na stranicama portala https://bhdinfodesk.com/

Pravila Privatnosti

Zaštita privatnosti
BHDINFODESK posvećuje veliku važnost zaštiti ličnih podataka naših korisnika. Politika zaštite privatnosti uređuje način postupanja s informacijama koje prikupljamo i obrađujemo.

Prikupljanje ličnih podataka
Ličnim podacima se smatraju oni podaci koji Vas identificiraju (poput imena, spola, adrese, e-maila ili poštanske adrese i dr.).

BHDINFODESK ne prikuplja Vaše lične podatke osim u slučaju kada ste nam ih Vi izričito učinili dostupnima (npr. prilikom registracije na stranicu, pretplate i sl.), čime pristajete odnosno dajete dozvolu za njihovo korištenje u navedene svrhe.

Korištenje ličnih podataka
BHDINFODESK će koristiti Vaše lične podatke za potrebe tehničkog upravljanja internet stranice, analize preferenci te prezentiranja opštih i individualiziranih oglasa, s ciljem da Vam se omogući pristup posebnim informacijama, te za potrebe komunikacije s Vama.

BHDINFODESK neće dijeliti lične podatke korisnika kojim raspolaže trećim stranama, osim u slučajevima generalnih, neindentifikujućih podataka u statističke ili marketinške svrhe.

Kolačići
Naš portal koristi kolačiće (Cookies). Kolačići su fajlovi male veličine koji se privremeno pohranjuju na Vašemu uređaju, a što našem portalu omogućava prepoznavanje Vašeg uređaja prilikom sljedeće posjete.

Navedeni alati mogu prikupljati i pohranjivati tehničke podatke kao što su kolačići, IP adresa korisnika i/ili posjetioca, identifikator uređaja, podatke o pregledniku i slično, ali pritom ne identificiraju osobu.

Kolačići koji se pohranjuju služe u analitičke i statističke svrhe i za funkcioniranje svih osobina internet stranice i boljeg korisničkog iskustva. Ti kolačići mogu biti stalni, koji na uređaju korisnika ostaju pohranjeni i nakon posjete te privremeni koji se pohranjuju samo prilikom posjete stranici.

Zavisno o postavkama na Vašem internet pretraživaču, kolačići se mogu automatski prihvaćati. Ako niste saglasni sa njihovom upotrebom, kolačiće možete u bilo kojem trenutku lako izbrisati i/ili trajno isključiti na vašem uređaju pomoću postavki preglednika koji koristite.

Više informacija o upravljanju kolačićima potražite na stranicama preglednika koji se koristite. Napominjemo kako je svrha kolačića poboljšanje i omogućivanje upotrebe naše internet stranice te sprečavanjem ili brisanjem kolačića možete onemogućiti pravilno funkcioniranje ili uzrokovati drugačiji rad i izgled u vašem pregledniku.

Sigurnost
BHDINFODESKulaže velike napore kako bi se osigurala sigurnost ličnih podataka te usklađenost s važećim zakonima o zaštiti podataka. Napominjemo kako su Vaši podaci savjesno zaštićeni od gubitka, uništenja, manipulacije, neovlaštenoga pristupa i neovlaštenog izdavanja.

BHDINFODESK TEAM