O Nama

BHD Info Desk Administrator

Poštovani,

Dugi niz godina Info agencija BHDINFODESK iz Birminghama ukazuju na medijsku zapostavljenost bosanskohercegovačke dijaspore. Ako imamo u vidu činjenicu da van granica domovine živi više od dva milona bosanskohercegovačkih građana kao i podatak da se taj broj svakodnevno povećava, neshvatljivo je da tek rijetki internet portali imaju rubriku posvećenu vijestima iz bh. dijaspore.

Zbog toga je  BHDINFODESK pokrenuo portal BHDINFODESK-BIH DIJASPORA INFODESK, to je  jedan mali pokušaj da razbijemo medijsku zapostavljenost bh. dijaspore.

Priključite nam se sa svojim informacijama iz sredina gdje djelujete, idejama, sugestijama i prijedlozima.

Portal će također nastojati, koliko je to god moguće, izbjegavati vijesti vezane za dnevno-politicka dešavanja u domovini. Naše opredjeljenje  su vijesti iz dijaspore i plasiranje informacija važnih  za bosanskohercegovačke građane koji žive van domovine.

Uz to, nadnaslove  tipa   “Cijela BiH na nogama”, “Šokantno”, “Strašno” , “Cijeli grad o njemu priča”, “Bizarno”,  “ Zbog ovoga se NEKO trese”  itd.. nećete naći  na ovom portalu,  jer naš je cilj  je tačna i provjerena informacija.

Također, stavovi izraženi u rubricI “MOJ STAV” su autorovi i nužno ne odražavaju uredničku politiku BHDINFODESKA.

Tekstovi i ostali sadržaji na portalu BHDINFODESK, u vlasništvu su portala i autora, osim ako nije drugačije naznačeno.

Ukoliko su na portalu objavljeni članak ili fotografija u suprotnosti sa zakonom o autorskim pravima, molimo da nas kontaktirate kako bismo uklonili sporni sadržaj.

BHDINFODESK TEAM