BiH dijaspora

MVPBiH nema informacija da među stradalima u Šri Lanki ima bh. državljana

banner
Ministarstvo vanjskih poslova BiH nema informacija da, među nastradalima, ranjenima i poginulima u eksplozijama u Šri Lanki, ima državljana Bosne i Hercegovine.

Načelnik Ureda za odnose s javnošću Ministarstva vanjskih poslova BiH Nebojša Regoje izjavio je za Feni da, po informacijama Ambasade BiH u Nju Delhiju koja nerezidentno zastupa interese BiH u Šri Lanki, među povrijeđenim i poginulim strancima uglavnom su državljani zapadnoevropskih država, te SAD i Japana.

– Po informacijama s kojima raspolaže naša ambasada, u Šri Lanki inače nije bilo državljana BiH sa stalnim boravkom niti je bilo najavljenih grupnih turističkih posjeta toj državi. Moguće je da je neko u ličnom aranžmanu putovao u tu državu. Ako ima takvih osoba, pozivamo njihove poznanike, prijatelje da ih obavijeste da se jave našoj ambasadi u Nju Delhiju, ako im zatreba bilo kakva pomoć – rekao je za Fenu Regoja.

On je, uime MVP-a BiH, izrazio žaljenje zbog ekspozija u Šri Lanki, porodicama poginulih saučešće, a povrijeđenima poželio brz oporavak.

Related posts

U ORGANIZACIJI BH. GRADJANA I NGOS: ODRŽANA DVODNEVNA MANIFESTACIJA U BEČU POVODOM DANA DRŽAVNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE

Njemačka: Izglasana Uredba o doseljavanju radnika sa Zapadnog Balkana

Editor

VM BiH: Aerodrom Sarajevo otvoren naredna dva dana za povratak bh. državljana iz Britanije i Švedske

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment