Biznis

Mate Rimac: Cilj osnivanja Tehnološkog parka u Livnu je zaustavljanje odlaska mladih ljudi

banner

Na nedavno održanoj biznis konferenciji u Livnu biznismen Mate Rimac  je prezentirao ideju o osnivanju  Tehnološkog parka u Livnu: Tada je povodom toga za agenciju BHDINFODESK  rekao: “Cilj ovog projekta je  zaustavljanje odlaska mladih ljudi, njihovo zapošljavanje u rodnom kraju, te privlačenju investicija u ovo područje  koje je  najgore u Europi. Bosna i Hercegovina je najgora ekonomija u Europi, a Kanton 10 najgori je u državi. Stanje je katastrofalno“.

Kao vrstan poduzetnik sa ideje je presao na djelo uložio oko 30.000 Eura i polovinom septembra Tehnološki park Livno je otvorio vrata mladim poduzetnicima. Zainterersirani mladi biznismeni  će  imati priliku da nauče na koji način mogu dobiti investicije za svoje poslovne ideje. Mate Rimac, vlasnik kompanije Rimac Automobili potaknuo je zajedno s drugim Livnjacima osnivanje Tehnološkog parka u tom gradu, koji bi trebao pomoći mladim ljudima koji tu žive te osnažiti veze s dijasporom.

BHDINFODESK

Related posts

FIPA se pohvalila sa 13 objava na FB za godinu dana

Urednik BiH Info Desk

Oxford Summit of Leaders: Midhat Kabahija, direktor OrtoSar d.o.o. Sarajevo postat će “Počasni profesor Akademske unije Oksford”

Zašto pojedini investitori radije ulažu u susjedne zemlje?

Editor

Leave a Comment