BiH dijaspora

Ljubljana: Prvo bh. filmsko veče u 2019. godini

banner

U okviru bosanskohercegovačkih filmskih večer, Bošnjački kulturni savez Slovenije  u suradnji sa FTV BiH i Slovenskom kinotekom  vas poziva na projekciju filma :
Sjećaš li se Šamac – Sarajeva,
u petak, 15. februara, u 19 sati,
u dvoranu Slovenske kinoteke
(Miklošičeva cesta 28, Ljubljana).

Projekciji filma prisustvovaće i režiserka filma Alema Kazazić i ekipa sa FTV BiH, a svoj dolazak su najavili i brigadiri iz Slovenije koji su učestvovali na izgradnji drugog kolosjeka (SORA Šamac – Sarajevo).

Besplatne ulaznice možete dobiti na blagajni Slovenske kinoteke. Ulaznice se mogu preuzeti samo na dan projekcije filma. Broj ulaznica je ograničen.

U filmu se govori o omladinskim radnim akcijama koje su prije 40 godina doprinijele da se za osam mjeseci izgradi nevjerovatnih 88 kilometara dvostrukog kolosijeka, 7 tunela, 34 mosta, 36 podvožnjaka, 2 nadvožnjaka i 266 propusta.

Ovaj dokumenatarac ne predstavlja samo dokument o jednom vremenu u kojem se gradila zaostavština za buduće generacije – on je zapravo priča o entuzijazmu mladih ljudi, njihovoj želji da doprinesu razvoju svoje domovine.

SJEĆAŠ LI SE ŠAMAC – SARAJEVA
Režija: Alema Kazazić
Bosna i Hercegovina, 2018., 43 min., bosanski jezik

Trailer:

BHDINFODESK

Related posts

IGK najoštrije osuđuje održavanje mise jer je ista ozbiljni nasrtaj na istinu o antifašističkoj borbi u Drugom svjetskom ratu

Editor

Ukidanje baze i većine aviolinija: Jedan avion Wizz Aira napustio Tuzlu, ubrzo ide i drugi

Copo Sejo

Kulturno umjetničko društvo Sevdah iz Švicarske zabavljao slučajne prolaznike u Amsterdamu

Leave a Comment