Video

Mladi umjetnici za mlade sportiste

Na YouTube kanalu premijerno je pušten video o mladim talentima, autorice Merside Sadiković.

Cilj projekta je ukazivanje na stvarno stanje u društvu i odnosa vlasti prema mladim talentima, pritisak kako na političare tako i na građanstvo da ne drže zatvorene oči, da se već jednom probude i kažu šta misle o stanju u kojem se nalazimo.

Političarima skrenuti pažnju šta im je zadatak, zbog čega su izabrani i postavljeni na svoje funkcije koje koriste samo za vlastite potrebe, dođu na sastanke, odrijemaju jednu turu, dignu rukicu ponekad i redovno prime plaću.

Građanski aktivizam je ključan u svakom demokratskom društvu, koje mi nažalost ne prepoznajemo jer nemamo političko obrazovanje. Nemaju ga ni ovi na vlasti, ali su itekako uvezani da jedni druge pripaze, a mi građani smo rasparčani, ne znamo da djelujemo.

Nadati se da će ovaj kratki film bar nekima otvoriti oči, pokazati da vole domovinu, da mladima žele dobro i sretan i uspješan razvoj kako u ličnom životu tako i u profesionalnom. Na ovome ja lično neću stati, pripremam drugi video u kojem su u fokusu i dalje mladi talenti, – ističe autorica Mersida Sadiković.

BHDINFODESK

Related posts

Legendarni Srbijanac Milojko Pantić osuo paljbu i po Drašku Stanivukoviću

BHD Info Desk Administrator

’60 sekundi o koroni’ – Šta očekivati nakon primanja COVID-19 vakcine?

BHD Info Desk Administrator

Senad Hadžifejzović: Aleksandre Vučiću, jesi li pucao na Sarajevo?! – Cijeli intervju

Editor

Leave a Comment