Video

Armin Muzaferija na turneji po Velikoj Britaniji, prihod od koncerata ide za pomoć narodu Palestine

banner

Armin Muzaferija i ove godine održat će turneju po Velikoj Britaniji. Naš pjevač će sa svojim muzičarima održati koncerte u Glasgowu (15.2), Manchesteru (16.2), Birminghamu (17.2) i Londonu (18.2).  

– Radujem se ponovnim koncertima u Velikoj Britaniji. Jedno vrijeme sam se školovao u ovoj zemlji, pa je za mene svaka nova turneja od posebnog značaja. Posljednjih godina sve češće učestvujem na World Music festivalima širom planete, a to je pravac kojem ću se u budućnosti još više posvetiti, što se vidi i u mojim posljednjim kompozicijama. Takav će biti i naredni projekat koji ću predstaviti krajem februara – kaže Armin Muzaferija koji dodaje da će na turneji po Velikoj Britaniji pjevati na nekoliko jezika.  

Ovogodišnja turneja Muzaferije po Velikoj Britaniji imat će i humanitarni karakter. 

– Sav prihod od koncerata bit će uplaćen za pomoć narodu Palestine. Sportisti, pjevači, glumci i druge poznate ličnosti širom svijeta trebale bi dati svoj doprinos i skrenuti pažnju na stradanje nedužnih u Palestini i da se to konačno zaustavi. Krajem prošle godine sam održao koncert u Konjicu u znak podrške narodu Palestine i podizanju svijesti o stradanju nedužnih ljudi u Gazi. Tako sam koncert počeo ilahijom „Od Mašrika do Magriba“, a danas sam na društvenim mrežama objavio i snimak sa nastupa iz Konjica krajem prošle godine – kaže na kraju Muzaferija.

Armin Muzaferija, the acclaimed artist known for his spiritual music, is returning to the UK with a mesmerizing concert experience. This sell-out tour promises an evening of healing, harmony, and artistic mastery. Here are the details for his upcoming performances:

  1. Glasgow: On February 15, 2024, catch Armin Muzaferija at the Glasgow Royal Concert Hall (G2 3NY) 1.
  2. Manchester: On February 16, 2024, he’ll be at the Royal Northern College of Music in Manchester (M13 9RD) 1.
  3. Birmingham: On February 17, 2024, Armin Muzaferija will grace the stage at the Royal Birmingham Conservatoire (B4 7XR) 1.
  4. London: Concluding the tour, he’ll perform at The People’s Palace in London (E1 4NS) on February 18, 2024 1.

The concert will feature live dhikrQur’an recitation, and the captivating artistry of whirling dervishes. Armin Muzaferija’s spiritual Bosnian sound, along with the soul-stirring rhythms of The Sufi Ensemble, promises an unforgettable experience. Plus, the proceeds from this tour will support humanitarian aid efforts in Palestine 1.

Don’t miss this opportunity to be part of a journey that transcends borders and speaks directly to the heart. Book your tickets now and support a noble cause!

Ulaznice na liku/ 2024 Tour – Rumi Revival

Related posts

Olimpijski muzej Sarajevo obilježava 39. godišnjicu XIV ZOI

Editor

Inzko: O BiH odlučuju Bosna, Biden, Brisel, Berlin! Neće Dragan i Bakir krojiti Izborni zakon!

Urednik BiH Info Desk

Schmidt ekskluzivno najavljuje: Gledajte šta će tek u RS-u biti! Nema govora o trećem entitetu!

Editor

Leave a Comment