BiH dijaspora

Cazin i dijaspora: Odnedavno moguće plaćanje računa iz inostranstva putem bankovnog naloga

banner

Veliki broj građana Bosne i Hercegovine koji žive u rade u dijaspori nezadovoljni su radom javnih preduzeća a naročito činjenicom da plaćanje komunalija nemogu vršiti “on line bankingom” ili direktnim odbijanjem potrebnih iznosa sa njihovih računa.

u Cazinu bilježimo primjer pozitivne prakse kad je ophođenje sa korisnicima riječ. U ovom krajiškom gradu je tako odnedavno moguće plaćanje komunalnih usluga iz inostranstva putem bankovnog naloga.

Ovo se možda ne čini kao ogromna stvar, ali u pitanju je potez koji će Cazinjanima u dijaspori olakšati brigu o svojim domaćinstvima, naročito ako znamo da hiljade građana Cazina i okolnih mjesta žive u Sloveniji, Austriji, Švicarskoj, Njemačkoj i drugim zemljama Evrope i svijeta.

Oni su do sad za plaćanje računa JKP “Čistoća” morali računati na rođake ili prijatelje koji žive u Cazinu ili nagomilane račune plaćati lično po dolasku u domovinu.

Iz lokalne administracije poručuju kako je ovo samo simboličan korak i da predstoji povećanje nivoa digitalizacije gradske administracije u kojoj će posebna pažnja biti posvećena uključivanju dijaspore u sve tokove života u Cazinu, kako bi i građani u inostranstvu bili uključeni u sve važne procese u gradu.

BHDINFODESK

Related posts

Bosanac koji je pravi hit u Nottinghamu: Ljudi koji su me vrijeđali su se izvinili i podvili rep, u restoran su mi dolazili Teddy Sheringham i Andrej Kramarić

Supružnici i ljekari Nura i Emir Festić poručuju iz Amerike: Hrabri su oni koji se ne vakcinišu

Editor

“Pravda za Davida i Dženana” bit će podržana od strane bosanskohercegovačke dijaspore

Leave a Comment