BiH dijaspora

Wizz Air u Tuzli zatvara bazu i obustavlja letove za nekoliko destinacija

banner

Zbog optimizacije tržišta svojih letova aviokompanija Wizz Air planira prilagođavanje svojih letova u BiH.U septembru ove godine premjestiti će svoja dva aviona iz Tuzle u druge baze unutar mreže Iako će nekoliko linija biti obustavljeno, Wizz Air će nastaviti sa letovima u relacijama iz Tuzle do Basel Mulhonsea, Dortmunda, Frankfurt- Hanna i Memmingena.

Putnici će biti obavješteni zahvaćenim ovim promjenama i imati će mogućnost izbora između povrata 120 posto originalne cijene karte u vidu kredita aviokompanije, 100 posto gotovinskog novca ili alternativnog leta. Svim zaposlenicima sjedišta iz Tuzle bit će ponuđene mogućnosti preraspoređivanja u druge baze Wizz Aira –saopćeno je.

Zbog promjenjivog ekonomskog okruženja kao i operativnih izazova uzrokovanih vremenskm prilikama u regiji , te da bi iskoristili prilike za rast preraspodjelom svojih kapacioteta na druge rute sa većom potražnjom.

Duška REBIĆ

Related posts

Sutra u Malmöu i Stockholmu obilježavanje Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Urednik BiH Info Desk

Hiljade ljudi i poznata lica na proslavi Dana državnosti u Cirihu

BHD Info Desk Administrator

Životna priča biznismena Gabrijela Čabre iz Travnika:  Od pomoćnog radnika na baušteli do vlasnika građevinske firme u Njemačkoj sa 200 radnika

Editor

Leave a Comment