Bosnia Appeal

Sreberničanin Mustafa Hasnović treba pomoć dobrih ljudi

Nedavno je u medijima u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori objavljena emotivna priča ,,Šta li je sa našim prijateljima iz Srebrenice” ( https://bhdinfodesk.com/2021/01/15/cetinje-sta-li-je-sa-nasim-prijateljima-iz-srebrenice/) u kojoj autor govori o Sreberničanima i tragovima koje su na njih i njihove najbliže ostavile najteže ratne godine.

Jedan od heroja priče je i sada nažalost teško oboljeli Mustafa Hasnović čovjek koji je dugo živio sam zbog ratnih okolnosti u Crnoj Gori. Posljedice rata stradanja bliže rodbine u Srebrenici odrazile su se na ovog plemenitog insana. On je teško bolestan i boluje od raka jetre a živi u Vozući kod Zavidovića.

Humanitarna organizacija Bosnia Appeal iz Birminghama moli sve dobre ljude koji su u prilici da pomognu Mustafi Hasanoviću u nabavci ljekova i životnih potrepština. Pozivamo sve Sreberničane u dijaspori te humaniste širom svijeta da se svako na svoj način organizuje i pomogne oboljelom zemljaku.

Inače, o Mustafi Hasnoviću brigu vodi njegova žena Sadika koja je i sama preživjela tri moždana udara. Kontakt telefon familije Hasnović je 00387 62 804225, pozovite ih porazgovarjte, naravno pomozite ako možete.

U prilogu je medicinska dokumentacija i bankovni račun gospodina Mustafe Hasnovića:

Dijagnoza – nalaz: Mustafa Hasnović
Bankovni račun/Mustafa Hasnović

BHDINFODESK

Related posts

Priča ESPN-a o velikom srcu Jusufa Nurkića: Htio kupiti vakcine za sve stanovnike BiH

BHD Info Desk Administrator

Diplomatski zimski bazar 2019: Dodijeljeno 249.000 KM udruženjima koja rade sa djecom i mladima

Editor

Minhen: Održana humanitarna akcija za teško oboljelog dječaka Emira Buzu iz Zenice

Leave a Comment