Bosnia Appeal

Ubrano 50 tona krompira na MFS-EMMAUS-ovoj farmi kod Potočara

Ekipa uposlenika MFS-EMMAUS-a i volontera Crvenog polumjeseca Turske u Bosni i Hercegovini završili su  i zadnje trećine zasada krompira na našoj farmi kod Potočara. Ubrano je ukupno 50 tona krompira, koji je zasijan na površini od 20 dunuma i to je rezultat koji smo priželjkivali.Ovu akciju sjetve finansijski je podržao Crveni polumjesec Turske u Bosni i Hercegovini kupovinom sjemenskog krompira i đubriva kao i sa pomoći prilikom samog branja.

Na farmi okupio veliki broj gostiju, korisnika i partnera kako bi pružili podršku i iskazali zahvalnost našoj organizaciji na projektima koje realizujemo svakodnevno. Prisutnim su se obratile naše majke Srebrenice, korisnice projekta “Ljubav za majke Srebrenice”, supruga Ambasadora Turske u Bosni i Hercegovini gospođa Pinar Koč sa saradnicima kao i predstavnik Crvenog polumjeseca u BiH Suat Sokullu.
Sav urod krompira koristit će se za pripremu hrane kroz naše redovne projekte koje realizujemo svakodnevno. Važno je napomenuti da se na nivou čitavog udruženja dnevno priprema i do 2.500 hiljade obroka za naše korisnike.

BHDINFODESK

Related posts

Eastern Mining donirao dezinfekcioni tunel Domu zdravlja Vareš

Urednik BiH Info Desk

Australija: Prvi rezultati akcije pomoći Bosni i Hercegovini

Urednik BiH Info Desk

Širom dijaspore humanitarni koncerti za liječenje devetogodišnjeg Emira Buze

Leave a Comment