Bosnia Appeal

Sarajevo: Fond Gazi Husrev-beg Islamske zajednice Bošnjaka u Njemačkoj podijelio 270 stipendija

Fond Gazi Husrev-beg Islamske zajednice Bošnjaka u Njemačkoj podijelio je 270 stipendija za učenike i studente u Bosni i Hercegovini i Sandžaku, što je najveći broj podijeljenih stipendija u 20 godina postojanja akcije “Stipendije za učenike i studente u Bosni i Hercegovini i Sandžaku”.

Svečanost dodjele stipendija ukupne vrijednosti od 135.000 eura održana je danas u Gazi Husrev-begovoj biblioteci i Gazi Husrev-begovoj medresi u Sarajevo, posebno za studente i učenike.

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović je prisustvovao podjeli stipendija za studente te je ovom prilikom naglasio da današnja podjela svjedoči o dobroti i spremnosti naših muslimana da pomažu drugima i da se natječu u dobru.

Stipendije i pomoć se dodjeljuju studentima koji studiraju na svim fakultetima i učenicima u raznim srednjim školama u Bosni i Hercegovini i Sandžaku, naveo je Jasmin Dervić, član Mešihata Islamske zajednice Bošnjaka u Njemačkoj (IZBNJ).

U oktobru ove godine je 21. godišnjica postojanja Fonda “Gazi Husrev-beg” i 20. godišnjica organizirane akcije “Stipendije za učenike i studente u Bosni i Hercegovini i Sandžaku”.

Pored svih kategorija ljudi koji su trebali pomoć ovog fonda i kojim je pomognuto u skladu sa raspoloživim mogućnostima, akcija “Stipendije za učenike i studente u Bosni i Hercegovini i Sandžaku” ima dvadesetogodišnji kontinuitet, velike rezultate i podršku džemata Islamske zajednice Bošnjaka Njemačke, te je na kraju postala i akcija po kojoj je Fond “Gazi Husrev-beg” postao prepoznatljiv, kako kod džematlija i džemata u Njemačkoj, tako i u Bosni i Hercegovini i Sandžaku.

BHDINFODESK

Related posts

JOSIP PEJAKOVIĆ OTKRIO KAKO JE POBIJEDIO SMRT I IZDRŽAO 17 OPERACIJA

BHD Info Desk Administrator

Ko nema neka uzme, halal je: Mustafa Alajmović prodaje prirodne proizvode kako bi liječio suprugu i hranio troje djece

Urednik BiH Info Desk

London: Our Kids Foundation organizuje humanitarni koncert

Leave a Comment