Biznis

Od početka godine Međunarodni aerodrom Sarajevo realizovao 7.852 leta

banner

Najnoviji podaci kazuju da je od početka ove godine do 14. jula usluge Međunarodnog aerodroma Sarajevo koristilo 645.568 putnika, što je 21 posto više u odnosu na isti period 2019. godine.

U istom periodu realizovano je 7.852 aviooperacije, 12 posto više u odnosu na 2019. godinu. Upravo je 2019. godina bila dosad rekordna godina kad je u pitanju poslovanje Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Međunarodni aerodrom Sarajevo trenutno izvodi radove na dogradnji i modernizaciji Terminala B, kojim će se u skoroj budućnosti znatno povećati kapaciteti aerodroma, kao i modernizovati usluge putnicima.

Na pomenutom projektu je završeno 95% građevinsko-zanatskih radova, a po završetku ovog projekta putnicima na Međunarodnom aerodromu Sarajevo bit će, između ostalog, omogućen i jedan od najmodernijih sistema upravljanja prtljagom, rad 12 novih check-in šaltera, brojni poslovni prostori, gastro blok, te salon poslovne klase s pratećim sadržajima i panoramski lift.

Međunarodni aerodrom Sarajevo se i tokom pandemije trudio da ne otpusti nijednog radnika. Za razliku od brojnih svjetskih aerodroma kojima nedostaje ljudstva zbog čega na aerodromima vladaju velike gužve i kašnjenje letova, MAS je obukom 81 kandidata preduprijedio nedostatak zaposlenika.

Related posts

Sanski Most: Povratnik iz Švicarske Hikmet Kurbegović u rodnom gradu zaposlio 70 radnika

Sanski Most: Otvorila suvenirnicu i postala uspješna poduzetnica

Forbes uputio novogodišnju čestitku bh.političarima i njihovim glasačima: BiH najgora zemlja za biznis u Evropi

Leave a Comment