Sport

Golman Jasko Keranović na posudbi u Kilmarnocku

banner

Talentovani 19-godisnji Jasko Keranović golman U23 West Bromwich Albiona posljednjeg dana prelaznog roka  posudjen je škotskom prvoligašu Kilmarnocku. Keranović je ugovor potpisao na šest mjeseci i ovo je izvanredna prilika za talentovanog Bosanca da napreduje u karijeri i stekne neophodno iskustvo. Potencijal talentovanog čuvara mreže prepoznali su i rukovodioci omladinskog pogona bosankohercegovačke reprezentacije, i Keranović je zabilježio nekoliko nastupa za U17 selekciju naše zmlje.

Nakon toga, obzirom da je rodjen u Australiji, dobio je i poziv reprenznetacije  te zemlje da brani na Prvenstvu Azije u kategoriji U19. U kratkom razgovoru Jasko Keranović nam je rekao da je više nego zadovoljan ovom šansom, zahvalio se svojim trenerima iz West Bromwich Albiona, koji su ga preporučili, naravno nastojat će da svoj potencijal dokaže u Kilmarnocku. U novom klubu starta sa pozicije drugog golmana.

Related posts

Čikago: U junu naš MMA fajter Mirsad Bektić protiv Amerikanca Ricarda Lamasa

Ragbi savez Bosne i Hercegovine – Bosnia and Herzegovina Rugby Union: poziva sve ragbi igrače bosanskohercegovačkih korijena u svijetu da stupe u kontak sa Ragbi savezom

Hokej: Bosanski Finac u dresu Zmajeva

Editor

Leave a Comment