BiH dijaspora

Washington DC: Islamska Zajednica Bošnjaka Sjeverne Amerike uskoro kupuje vlastite prostorije

banner

Na sastanku održanom u petak u Sarajevu, reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović i muftije Islamske Zajednice Bošnjaka Sjeverne Amerike dr. Sabahudinom ef. Ćemanom razmjenjene su se dobre vijesti.

Muftija je reisu-l-ulemu informisao o aktivnostima Islamske zajednice u Sjevernoj Americi i planovima za budućnost. Kao posebno značajnu aktivnost naveo je skoro kupovanje prostorija sjedišta muftije u Washington DC-u.

Muftija Ćeman je naglasio da će stavljanje u funkciju ovih reprezentativnih i višenamjenskih prostorija predstavljati bitan iskorak u pozicioniranju Bošnjaka u američkom društvu, ali i jačanju odnosa između Islamske zajednice u BiH i Sjedinjenih Američkih Država.

Reisu-l-ulema je pohvalio dosadašnji angažman svih članova Zajednice u Sjevernoj Americi i njihovih imama ne samo na polju očuvanja islamskog i bošnjačkog identiteta nego je od muftije zatražio da im se u ime Bošnjaka u matici Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini zahvali na kontinuiranoj podršci i učešću u svim akcijama koje Zajednica provodi u domovini i dijaspori.

MINA

Related posts

Beč: Starta obnova zgrade ambasade Bosne i Hercegovine

BHD Info Desk Administrator

Zašto su mladi u BiH spakovali kofere?

DIJASPORA BIH: POSTOJE DVIJE BOSNE I HERCEGOVINE, KOJE NIKAKO DA SE SRETNU NA PRAVI NAČIN!

Admin1

Leave a Comment