Sport

Edin Rahić suvlasnik Bradford City-a na izlaznim vratima kluba

banner

Po pisanju britanskog Telegrapha suvlasnik  posljednje plasiranog kluba engleske prve  lige  Bradford City-a Edin Rahić želi napustiti klub. Telegraf shvata da Rahić želi da ode, ali uslovi njegovog izlaska su kompleksni. Izvor blizak klubu rekao je: “Nije pitanje da li ide, već  kada i pod kojim uslovima Edin ide, ali situacija je komplikovana zbog akcionarskih i ugovora o zaposlenju Rahića.” Vjerovatno čim se to riješi  on odlazi.

Edin Rahić ( 45)  posjeduje 22 posto kluba koje je kupio za 5 miliona funti u partnerstvu sa Stefanom Ruppom 2016. godine.  Izvori u bliski  klubu tvrde da će Rahić započeti pregovore sa Ruppom o prodaji svojih akcija u klubu i preseljnu sa svojom porodicom iz Engleske u Njemačku ili Holandiju, gdje je ranije radio.

U septembru je izvinio navijačima zbog teškoće u klubu. “Osjećam se odgovornim i prihvatam odgovornost i zaslužujem kritike koje su došle na moju adresu”, napisao je u saopćenju upućenom Bradford Telegraphu.

Inače, u zelji da poboljšaju stanje u klubu  Rahić i Rupp su u zadnjih 12 mjeseci promjenili pet trenera i niz uoposlenika u Bradford City-u. Mnogi su nezadovljni njihovim odnosom prema kluby i uposlenicima.  Nažalost i pored tih mjera ovo je najgora sezona u 115-godišnjoj istoriji kluba.

Rahić je odbio da komentariše ove navode  kada je Telegraf kontaktirao klub.

BHDINFODESK

Related posts

Lana Pudar i Džanan Musa sportisti godine

BHD Info Desk Administrator

Zvanično: Dušan Bajević novi selektor „A“ reprezentacije BiH!

BHD Info Desk Administrator

Melbourne: Dino Beganović došao do prve pobjede u Formuli 3

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment