BiH dijaspora

(IGK): Kuda i gdje ide Evropa koja nagradama podržava veličanje zločina i zločinaca

U ime Internacionalnog ekspertnog tima Instituta za istraživanje genocida Kanada {IGK}, profesor Emir Ramić, direktor IGK, je poslao pismo Švedskom Nobelovom komitetu, Vladi Švedske i Kraljevskoj familiji Švedske.

Povod za kratko pismo IGK je pitanje novinara “The Intercept” Peter Maass u tekstu naslovljenom “Nobelova nagrada, kamp za silovanje u Bosni i Peter Handke”,  šta mislite kakav je osjećaj provesti noć u hotelu Vilina Vlas?
https://vijesti.ba/clanak/470555/nobelova-nagrada-kamp-za-silovanje-u-bosni-i-peter-handke

U pismu  između ostalog piše: “Mollimo Vas da pažljivo pročitate članak o najgorim, nepojmiljivim i najgnusnijim zločinima koju su izvršeni za vrijeme agresije i genocida u Bosni i Hercegovini. Nakon čitanja, molimo Vas razmislite – Da li je Nobelov komitet svojom odlukom o dodjeli Nobelove nagrade Peter Handke zapravo poslao indirektnu, možemo kazati tajnu poruku podrške zločincu Anders Behring Breivik.

Šta nakon toga? Smatramo da liberalna i konzervativna javnost Evrope i njene elite, tradicionalisti i globalisti, hriščani, jevreji i muslimani, ateisti, akademici i radnici, pojedinci i udruženja građana u ovom času, na ovom mjestu i povodom ove odluke treba da zastanu i da razmisle – kuda i gdje ide Evropa koja nagradama podržava veličanje zločina i zločinaca.

Dragi prijatelji, dosegli smo kritičnu tačku našeg morala, humanizma i jedinstva.

U ime Evrope – Reagujte!

Profesor Emir Ramić
Direktor Instituta za istraživanje genocida Kanada

Related posts

Predstavljamo: Lejlu Budnjo dizajnericu interijera u Austriji

Editor

(Video) Derby: BiH udruženje obilježilo sjećanje na sve žrtve holokausta i genocida

Urednik BiH Info Desk

Nema dijaspore! Proračun BiH ovoga ljeta u minusu

Editor

Leave a Comment