BiH dijaspora

Geteborg: Održan peti sajam knjige bh. autora

U Geteborgu, u Kući knjige, održan je Peti sajam knjige bh autora. Ova manifestacija održana je 26. i 27. februara ove godine. Organizator sajma je bio Savez bosanskohervegovačkih pisaca, prevodilaca i bibliotekara Skandinavije, uz podršku još nekoliko asocijacija koje okupljaju naše, ali i švedske građane.

Na sajmu je učestvovalo oko 40 bh pisaca i prevodilaca kao i predstavnici bibliotekara. Sajam je posjetio veliki broj ljubitelja pisane riječi. Obzirom na okolnosti vezane za Korona virus, ali i agresiju Rusije na Ukrajinu pisci iz nekih zemalja odlučili su se učestvovati putem linka ili video uradaka. Na sajmu su uzeli učešće, pisaci, prevodioci i bibliotekara iz Švedske, Danske, Norveške, Njemačke, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Organizator se potrudio da kompletno trajanje manifestacije protekne bez ikakvih problema. Pored učešća u dešavanjima na sajmu Bošnjački kulturni i sportski centar iz Geteborga kao i IZ Geteborg organizovali su i nekoliko promocija knjiga za članove BKSC i IZ. Prema broju prisutnih na ovim promocijama moglo bi se sa pravom zaključiti da u Švedskoj vlada veliko interesovanje za pisanu riječ.

Vezuv Bašić

Related posts

Inicijativa ‘Moja adresa Srebrenica’: Tražimo od CIK-a BiH da odbije prijave iz Srbije

Editor

Igor Memić rođen u Mostaru a odrastao u Londonu: Autor je nagrađivane debitantske predstave o njegovom ratom razorenom domu

BHD Info Desk Administrator

Damira Zolotu traže sve policije svijeta : Teroristu ću pročitati za tri sekunde!

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment