Sport

Mlada zvijezda LASK-a porijeklom iz Novog Travnika može igrati za BiH, Hrvatsku ili Austriju

banner

Marko Raguž je ove sezone u Evropskoj ligi postigao pet pogodaka i pred mladim napadačem je očigledno uspješna karijera, a nedavno je protiv AZ Alkmaara zabio tri gola u dvije utakmice šesnaestine finala.

Ovaj 190 centimetara visoki napadač pruža sjajne partije u austrijskoj Bundesligi i samo je pitanje dana kada će krenuti put nekog jačeg evropskog kluba.

Marko je porijeklom iz Novog Travnika, ali zbog ratnih dešavanja njegovi roditelji su utočište pronašli u Austriji, gdje je i rođen. Sada može da bira – Austrija, Hrvatska ili BiH.

On je u razgovoru za Sportske novosti otkrio da do sada nije dobijao pozive iz Hrvatske ili BiH, a na pitanje da li bi igrao za reprezentaciju BiH, odgovara:

“Biti A reprezentativac jedne zemlje vrhunac je u karijeri svakog sportaša. Ja sam trenutačno član austrijske U-21 reprezentacije i meni je to čast. Mojoj obitelji i meni ova zemlja dala je mnogo. Čovjek mora biti zahvalan. Međutim, kako će se sve to razvijati ne znam, meni je najbitnije dobro igrati, zabijati golove, a sve što će doći čovjek ne može izbjeći”.

A eventualni poziv Hrvatskog nogometnog saveza?

“Bila bi mi čast, ali ja o toj temi nisam baš puno razmišljao. Koncentriran sam na stvari i situacije na koje mogu utjecati”.

Related posts

Pomoć RK Krivaja iz Zavidovića stigla iz Njemačke

BHD Info Desk Administrator

Lana Pudar osvojila drugo srebro a Jovan Lekić bronzu na Evropskom prvenstvu za juniore u Rimu

Editor

Prvi dio engleskog Premiershipa: Promjenljiva forma naših fudbalera

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment