Bosnia Appeal

Australija: Prvi rezultati akcije pomoći Bosni i Hercegovini

Akcija prikupljanja sredstava za pomoć Bosni i Hercegovini u borbi protiv pandemije koju su pokrenuli Ambasada Bosne i Hercegovine u Kanberi i Bosnian Business Club – Sydney je polučila prve rezultate.

Nakon što su uplaćena novčana sredstva kompaniji u Lukavcu, jučer je postavljen antibakterijski tunel na ulazu u Kliničku bolnicu u Zenici a do kraja sedmice će biti postavljena u Konjicu.

Zahvaljujemo se donatorima Sanelu Begiću, Mirsi Gariboviću, Enveru Hotu, Safetu Hrnčiću, Kasimu Salagiću, Amiru Šahinoviću i drugima koji su svojim novcem pomogli ovu akciju.

Akcija prikupljanja sredstava se nastavlja dok traje vanredno stanje u Bosni i Hercegovini.

Pored ove akcije, pomoć BiH su uputili i Boštjan BoB Alešević iz Melbournea donirajući antibakterijski tunel za bolnicu u Bužimu, Suvad Kovač iz Gold Coasta koji je donirao respirator za bolnicu u Mostaru, kao i Amir Šahinović koji je donirao medicinsku opremu i zaštitne maske u rodno Visoko, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

BHDINFODESK                                                            

Related posts

Žalosno: Nakon dva mjeseca provedenih u londonskim frižiderima, proteklog vikenda rahmetli Razija Fazlić je našla svoj smiraj

Editor

Akcija Pomozi.ba: Pomoć za Sandžak

Editor

Bosniaappeal u akciji: Twiter u znaku obilježavanja genocida u Srebrenici

Admin1

Leave a Comment