Sport

Danski Bosanac u dresu Burnleya

banner

Bosanskohercegovačka djeca rođena i odrasla u dijaspori dugo godina su bila temelj reprezentacije naše zemlje. Mediji u Danskoj su nedavno pisali o talntovanom mladom fudbaleru bh korijena Armanu Taranisu 19-godišnjem fudbaleru rođenom u Danskoj koji je karijeru počeo u tamošnjem Midtjyllandu, odakle je otišao u SönderjyskE, a potom u – Englesku. Danas je član U-23 tima Burnleya.

– Cilj mi je što više trenirati sa prvim timom Burnleyja, a onda potpisati i profesionalni ugovor. Želja mi je igrati u inostranstvu, kao i za reprezentaciju. Ili za Dansku ili za BiH, rekao je Taranis danskim novinarima.

U tekstu objavljenom na portalu Lixen.dk navodi se kako su Armanovi roditelji porijeklom iz BiH i da bi bili ponosni da jednog dana njihov sin nastupa za Zmajeve, međutim on je po tom pitanju jasan.

– Ko me prvi pozove u A reprezentaciju, za njega će igrati, kroz smiješak je dodao Taranis.

Taranis je po vokaciji napadač. Dosad je odigrao četiri utakmice za juniorsku reprezentaciju Danske i pritom je postigao dva pogotka.

BHDINFODESK

Related posts

Bosna i Hercegovina izgubila još jednog sportistu:Talentirani košarkaš Haris Bratanović prvi put nastupa za A tim Belgije

Murat Alibašić: Koronavirus upravlja aktivnostima US Soccer Education iz Denvera

Editor

Bosanka u svojoj kategoriji prva na svjetskoj rang listi u Taekwondou

Editor

Leave a Comment