Bosnia Appeal

„Merhamet“ Švedske osigurao pomoć vrijednu preko 170.000 KM za socijalno ugrožene porodice u BiH

Tokom mjeseca ramazana, „Merhamet“ Švedske je osigurao vrijednu pomoć porodicama u Bosni i Hercegovini koje su u stanju socijalne potrebe.

Pomoć se sastojala od 6.550 ramazanskih paketa i 350 bajramskih paketa, čija je ukupna vrijednost iznosila oko 150.000 KM, odnosno 750.000 švedskih kruna.

Ovu akciju su podržale partnerske organizacije „Merhameta“ Švedske. Humanitarna organizacija “Penny Appeal Australia” (PAA) osigurala je 600 prehrambenih paketa i 350 dječijih bajramskih paketića, a oranizacija “Humanity for all – Australia” (HFA) 900 prehrambenih paketa.

Zajedno sa HO „Merhamet“ MDD, odnosno njegovim regionalnim odborima, paketi su podijeljeni u 78 mjesta, uglavnom povratničkim porodicama u Republici Srpskoj.

– Ova pomoć je prikupljena u okviru akcije „Iftar“ koju je i ove organizirao „Merhamet“ Švedske, a koju su podržali brojni Bosanci i Hercegovci koji žive u Švedskoj, a koji su, tokom ramazana, željeli pomoći što većem broju socijalno ugroženih građana u Bosni i Hercegovini, većinom povratničkim porodicama u manjem bh. entitetu – kazao je predsjednik „Merhameta“ Švedske Fehim Halilović.

Podsjetio je da „Merhamet“ Švedske već 20 godina zaredom provodi „Akciju „Iftari“.

– U 2020. godini, „Merhamet“ Švedske, posredstvom Akcije „Iftari“, osigurao je 5.300 prehrambenih paketa koji su podijeljeni u 70 mjesta u Bosni i Hercegovini. Drago mi je da smo ove godine uspjeli obezbijediti veći broj paketa i tom pomoći obuhvatiti više porodica u Bosni i Hercegovini – naglasio je Halilović.

Predsjednik HO “Merhamet” MDD Kenan Vrbanjac se zahvalio “Merhametu” Švedske na vrijednoj pomoći koju je prikupio za porodice u Bosni i Hercegovini koje su u stanju socijalne potrebe.

– Ovo je još jedna potvrda da je “Merhamet” jedna velika porodica, snažna i respektabilna humanitarna organizacija čija je misija briga o socijalno ugroženim građanima naše zemlje i čuvanje njihovog dostojanstva – kazao je Vrbanjac.

Merhamet

Related posts

Nova prevara/Lažna liječenja u inostranstvu novi vid prosjačenja

BiH vlast trenira strogoću: Humanitarnoj organizaciji Aid Brigade zabranili da pomažu migrantima u Sarajevu

Editor

Bosniaappeal u akciji: Twiter u znaku obilježavanja genocida u Srebrenici

Admin1

Leave a Comment