Pogledi

Otvoreno pismo načelniku Srebrenice povodom anticivilizacijske naredbe da se ukloni baner sa bajramskom čestitkom

Direktor Instituta za istraživanje genocida Kanada Emir Ramić uputio je otvoreno pismo načelniku općine Srebrenica Mladenu Grujičiću povodom anticivilizacijske naredbe da se ukloni baner sa bajramskom čestitkom. 

Vaša neljudska naredba da se ukloni baner sa bajramskom čestitkom u Srebrenici, gradu simbola največeg zločina poslije holokausta u Evropi, zločina koga vi slavite negiranjem genocida, revizijom sudskih, naučnih i historijskih činjenica o genocidu i glorifikacijom presuđenih ratnih zločinaca, je još jedan dokaz da ste vi zagovornik i realizator antibosanske politke Milorada Dodika i njegovog mentora Aleksandra Vučića na putu stvaranja takozvanog srpskog sveta, što je samo drugo ime za nacionalističku ideju i praksu Velike Srbije, agresivnim otimanjem tužih terotirja, prije svega teritorije bosne i Hercegovine. 

Nije za očekivati da onaj ko ne priznaje sudove UN, koji idejne tvorce i realizatore genocida smatra herojima, koji dozvoljava paradiranje četničkih formacija gradom u kome ima više nišana, žrtava genocida nego stanovnika, sada da poštuje najveće vjeske blagdane Bošnjaka, odnosno vjerske blagdane žrtava genocida. 

Mi nećemo odustati od borbe za istinu i pravdu u kojoj vi ne možete učestvovati. Nećemo odustati od potrebe da napustite instituciju načelnika. Srebrenica zaslužuje boljeg čovjeka na mjesu načelnika. Vi možete dati svoj prilog istini, pravdi i boljoj budućnosti Srebrenice, ako što prije odete sa pozicije načelnika. I

IGK

Related posts

MIMO PROTOKOLA: Kolinda Grabar Kitarović poklonila se žrtvama Ahmića

ZA INCKA Majke Srebrenice zaslužuju više od divljenja, to je ZAKON

BHD Info Desk Administrator

U BIHAĆU OBILJEŽENA 26. GODIŠNJICA 5. KORPUSA ARBiH

Leave a Comment