Biznis

Održana ‘Večer bankara’, uručena tradicionalna bankarska priznanja ‘Zlatni BAM’

Najuspješnijim bankarskim kolektivima u Bosni i Hercegovini večeras su uručena tradicionalna bankarska priznanja “Zlatni BAM”, koja već 19. godinu, na osnovu godišnjih izvještaja nezavisnih revizora, dodjeljuje finansijsko-poslovni magazin “Banke i Biznis u BiH”.

Priznanja su u okviru tradicionalne “Večeri bankara” uručena UniCredit Bank d.d. Mostar za lidersku poziciju u segmentima aktive i ukupnog kapitala, zatim Raiffeisen Bank BH za veličinu dioničkog kapitala u 2020. godini, dok je NLB Banka a.d. Banja Luka nagrađena u kategorijama ROE – prinos na dionički kapital, kao i ROA – prinos na aktivu.

Novoj Banci a.d. iz Banje Luke uručeno je priznanje za visinu aktive banaka s pretežno domaćim kapitalom, dok je ASA Banka d.d.Sarajevo priznanje dobila za najveći procentualni rast depozita i kredita.

Za neto dobit po zaposlenom banaka sa pretežno domaćim kapitalom u 2020. godini priznanje “Zlatni BAM” uručeno je Privrednoj banci Sarajevo d.d. Sarajevo.

Pored ovih priznanja, žiri sastavljen od uredništva i saradnika finansijsko-poslovnog magazina “Banke i Biznis u BiH”, za individualni i kolektivni rad na svestranom unapređenju rada banaka i ostvarivanju njihove kvalitetnije veze sa klijentima, dodijelio je i određen broj posebnih Plaketa “Zlatni BAM” – saopćili su organizatori.

Fena

Related posts

‘Financial Times’ o navali arapskih investicija u BiH i regiji: Ne ulažu ovdje zbog muslimanskog naroda, nego zbog svog biznis interesa

Hrvatska će turistima sufinansirati brze antigenske testove

Editor

Prvi avion “Ryanaira” iz Stokholma sletio u Banju Luku

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment