Sport

Los Angeles: Zmajevi protiv selekcije Amerike 18. decembra

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine narednog mjeseca odigrat će prijateljsku utakmicu protiv Sjedinjenih Američkih država.

Selekcije SAD i BiH sastaće se u Los Angelesu na stadionu u Sportskom parku Dignity Health u Carsonu 18. 12. 2021. Vrijeme odigravanja utakmice biće naknadno određeno.

Prijateljski susret u decembru mjesecu biće treći međusobni duel između BiH i SAD. U prvom odigranom na stadionu „Asim Ferhatović Hase“ 14. avgusta 2013. Amerika je pobijedila sa 4:3. Dva gola za bh. tim je postigao Edin Džeko, a jedan Vedad Ibišević. Jozy Altidore je postigao 3 gola za SAD, a u strijelce se upisao i Eddie Johnson.

Drugi meč ovih selekcija odigran je 28. januara 2018. godine na StubHub centru u Los Angelesu i završen je neriješenim rezultatom 0:0.

Više informacija dostupno je na linku: https://www.ussoccer.com/stories/2021/11/usmnt-friendly-against-bosnia-and-herzegovina-on-dec-18-at-dignity-health-sports-park?fbclid=IwAR18HmTzyWZigPbab-YIJBuH8PKSaYocY0eOwu5O3gmxoVCuBHKU7gp3PFI

BHDINFODESK

Related posts

NS/FS BiH: Vico Zeljković novi predsjednik, potpredsjednici Ivan Beus i Irfan Durić

Urednik BiH Info Desk

Anel Ahmedhodžić: Igrat ću za reprezentaciju Bosne i Hercegovine!

Urednik BiH Info Desk

Adin Mulaosmanović vršilac dužnosti selektora U-17 reprezentacije Bosne i Hercegovine

Leave a Comment