Sport

Zahvaljujući Damiru Šunjiću: Bundesligaš Hoffenheim poslao sportsku opremu NK Ljubuški

Njemački bundesligaš Hoffenheim poslao je vrijednu donaciju Nogometnom klubu Ljubuški, saopšteno je iz ovog bh. trećeligaša. Iz Hoffenheima su poslali lopte za ljubušku školu nogometa, ali i drugu opremu i rekvizite za seniorsku selekciju.

“U klub je dostavljena vrijedna donacija, tačnije 60 lopti za školu nogometa NK Ljubuški, kao i razna oprema i rekviziti za treniranje seniorske ekipe te se ovom prilikom želimo zahvaliti Damiru Šunjiću, porijeklom iz Radišića, koji je trenutno zaposlenik njemačkog bundesligaša TSG Hoffenheim. Damir prati rad kluba i škole nogometa zahvaljujući komunikaciji s našim igračem Andrejem Markićem, kojem isto tako ovim putem zahvaljujemo. Također, naše zahvale idu i Global United FC, međunarodnoj neprofitnoj organizaciji bez koje ova donacija ne bi bila moguća”, saopštili su iz NK Ljubuški na ofcijelnoj Facebook stranici kluba.

Donacija/ Foto :NK Ljubuški

Inače, ovaj hercegovački klub se takmiči u trećem rangu bh. nogometa, odnosno Drugoj ligi Jug, a prekinutu sezonu okončali su na trećem mjestu iza novog prvoligaša Posušja i ekipe Klisa.

BHDINFODESK

Related posts

Veliki bod: Zmajevi remizirali protiv Francuske

Urednik BiH Info Desk

BiH danas protiv Francuske završava nastup na EP: Jedan od sudija rođen u Bosni i Hercegovini

Editor

Antalya: Startao zimski BALKAN SOCCER CAMP

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment