Društvo

Vučić i Dodik razgovarali o podršci Srbije ‘svom narodu’ u RS

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom i rekao da su razgovarali prije svega o ekonomskoj saradnji, ali i da ga je upoznao sa činjenicama u vezi sa razgovorima po pitanju Kosova i Metohije. Sastanku su prisustvovali i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović i predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković.

“Imali smo sveobuhvatne konsultacije i važan razgovor o našim bilateralnim odnosima i ekonomskoj saradnji. Za nas je od posebnog značaja saradnja koju imamo sa Republikom Srpskom i ti odnosi su na visokom i veoma odgovornom nivou postavljeni. Sa ponosom mogu da kažem da uvijek i u svakom trenutku podržavamo jedni druge “, rekao je predsjednik Vučić.
 
Vučić je rekao da je na sastanku bilo riječi i o završetku izgradnje puta Čačak – Požega, poslije čega se taj put nastavlja u tri smjera, ka Boljarima, Užicu i ka RS i BiH, čime će se Hercegovina i RS drastično približiti Srbiji. On je dodao da je sekcija puta Kuzmin – Sremska Rača dobila prve građevinske dozvole, te da radovi sada ubrzano kreću.

Podsjetio je da je Srbija uvijek pomagala Republici Srpskoj.
 
“Nadam se da ćemo sa ekonomskim jačanjem moći još više da pomognemo svom narodu”, rekao je Vučić.

Vučić je čestitao Cvijanović i Vladi RS, kao i Dodiku, što uspijevaju da održe makroekonomsku stabilnost, u posebnim uslovima, imajući u vidu da nemaju toliko stranih direktnih investicija.

„Bude li bilo kakvih problema sa likvidnošću vjerujem da će Srbija imati snage da pomogne RS”, poručio je on i dodao da RS to nije tražila ali da je to rekao znajući šta može doći na jesen u vezi epidemije korona virusom.

Vučić je istakao da je Srbiji BiH jedan od najznačajnijih partnera, da trgovinska razmjena iznosi gotovo dvije milijarde, te da postoji želja da se saradnja dalje unaprijedi i uspostavi potpuna komunikaciona mreža.

Predsjednik je kazao da su ga sagovornici obavijestili o situaciji u RS i BiH i da je dogovoreno da se po okončanju izbora i ciklusa svih razgovora koje će imati po pitanju budućnosti KiM, nastave konsultacije.
 
„Veoma sam zadovoljan saradnjom koju imamo sa RS, pragmatičnom saradnjom sa BIH, i vjerujem da možemo da napravimo da ona bude na još višem i boljem nivou”, zaključio je on.

Patra

Related posts

Istraživanja: Genocid u Srebrenici kroz presude krivičnih sudova

Editor

Bijeli golub ponovo (ne)leti 401: KAD OBALE (NI)SU DALEKE

Editor

‘Nema sile koja može pokoriti multietničnost i otvorenost Sarajeva’

Leave a Comment