Sport

Mostar SG počeo pripreme za Ligu šampiona u futsalu, stručni štab na raspolaganju ima 13 igrača

Igrači Mostar Starog Grada Staklorada, bh. prvaka u futsalu, u Jablanici se pripremaju za Glavnu rundu (Main round) UEFA-ine Lige prvaka. 

Mostarci će igrati u grupi 8 protiv šampiona Finske, Moldavije i Nizozemske – Kampuksen Dynama, Dinama Plus i ZVV Hovocuba, a plasman u Elitnu rundu, koja počinje 3. novembra, osigurat će samo prvoplasirana ekipa u grupi. Šampioni BiH su domaćini turnira, a utakmice će se igrati od 27. do 30. oktobra u Jablanici, jer USRC “Midhat Hujdur- Hujka” u Mostaru ne ispunjava uslove Glavne runde.

–  U Jablanici ćemo boraviti sve do 25. oktobra, kada ćemo se uputiti prema Konjicu u hotel Garden City, gdje ćemo boraviti tokom Glavne runde. Ovaj hotelski kompleks ispunjava sve UEFA-ine uslove, te je odlučeno kako će u njemu boraviti svi učesnici Glavne runde, kao i ostale delegacije UEFA-e. U Jablanici će naši igrači odraditi 12 treninga. Treneri Mirsad Fazlinović i Josip Lekić imat će na raspolaganju 13 igrača: Stanislava Galića, Amara Omanovića, Benjamina Ćesotu, Marija Aladžića, Bilala Jelića, Vladana Vesića, Marina Sutonu, Adnana Kalajdžića, Nermina Kahvedžića, Anela Radmilovića, Predraga Šešelja i Samira Gostu. Želimo se zahvaliti na velikoj pomoći Općini Jablanica, Sportskom savezu Općine Jablanica i hotelu Maksumić, koji će nam pomoći u održavanju završnih priprema – kaže Amel Bajgorić, predsjednik Mostar Starog Grada. 

U 1. kolu Premijer futsal lige BiH u dvorani USRC ‘Midhat Hujdur – Hujka’ Mostar SG rezultatom 4-2 pobijedio je MNK Kaskada Gračanica. Dvostruki strijelac bio je Kahvedžić, a golove su još postigli Kalajdžić i Šešelj.

P.R.

Related posts

Utakmicu BiH – Francuska prenosi 19 TV kuća

BHD Info Desk Administrator

Jonquel Jones izabrana u najbolju petorku Eurobasketa

Editor

Guardiola i Messi donirali po milion eura za borbu protiv koronavirusa

Urednik BiH Info Desk

Leave a Comment