BiH

Izabrano rukovodstvo Organizacionog odbora za obilježavanje 27. godišnjice genocida nad Bošnjacima zaštićene zone UN a Srebrenica

banner

Na današnjoj sjednici Inicijativnog odbora za obilježavanje 27.godišnjice genocida nad Bošnjacima zaštićene zone UN a Srebrenica izabrano je rukovodstvo Organizacionog odbora. Za predsjednika Organizacionog odbora izabran je Hamdija Fejzić, zamjenik načelnika opštine Srebrenica, za potpredsjednike Ševket Hafizović predsjednik Upravnog odbora Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari, Damir ef. Peštalić glavni imam MIZ Srebrenica i Emir Suljagić direktor Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari. Generalni sekretar ostao je Mirsad Bešić.

Detalj sa sjednice

Za tehničkog sekretara i izabran je Nermin Alivuković. – Mi smo danas izabrali rukovodstvo Organizacionog odbora koje će u narednim danima uputiti dopis prema svim institucijama koje učestvuju u radu Organizacionog odbora da imenuju svoje predstavnike u ovo tijelo, te ćemo u roku od petnaest dana sazvati sjednicu Organizacionog odbora na kome ćemo izabrati i predsjednike pododbora kako bi na vrijeme otpočeli sa pripremama za obilježavanje 11 jula godišnjice genocida, rekao je nakon sastanka Hamdija Fejzić predsjednik Organizacionog odbora.

Adem Mehmedović

Related posts

MVP BiH o istupu Dodikovih ambasadora

Editor

Muamer Džananović: Bosanskohercegovačko društvo doživljava demografsku katastrofu

Editor

Tuzla: Održan Okrugli sto o značaju Zračnog mosta u toku agresije za enklavu u istočnoj i zapadnoj Bosni

Editor

Leave a Comment