BiH dijaspora

Njemačka: Uhapšena Mirnesa Bešlić koja je osumnjičena za krađu milion eura

banner

Mirnesa Bešlić, osumnjičena za pljačku više od milion eura u Njemačkoj, uhapšena je na aerodromu u Stuttgartu.

Njemački Bild javlja da se obruč stezao svakim danom sve više i da je na kraju rezultirao hapšenjem 42-godišnje državljanke BiH,porijeklom iz Busovače.

Mirnesa Bešlić prlikom hapšenja/ Bild

Prema prvim informacijama, ona je uhapšena danas na aerodromu i izgledala je znatno drugačije od fotografija koje je objavljivala na društvenim mrežama.

Ona je u oktobru, radeći za kompaniju koja je između ostalog obavljala i poslove transporta novca u Stuttgartu, ukrala milion eura. Stavila je novac u crnu torbu i nestala.

Kako prenose njemački mediji, Mirenesa S. koja je danas uhapšena u Štugartu, u Njemačku je došla iz Crne Gore i prethodno je najavila policiji da će se predati.

„Željela je da se preda, da njen advokat kontaktira policiju i rekla je kada će stići na aerodrom u Štutgart. Mirnesa S. djelovala je mirno kada je uhapšena. Ona je stigla iz Crne Gore“, rekla je portparolka policije Ilona Bon za RTL.

Podsjetimo, Mirnesa S., koja je osumnjičena za krađu više od milion evra iz njemačke kompanije za transfer novca, uhapšena je na aerodromu u Štugartu. Na društvenim mrežama pojavile su se prve fotografije nastale neposredno prije hapšenja na kojima Miki izgleda neprepoznatljivo.

Prema nezvaničnim informacijama, tamošnja policija je locirala njenu lokaciju tokom proteklih sedmica, pa je fatalna plavuša bila svjesna da policija „steže obruč“ oko nje, prenosi Nova.rs.

Filmska pljačka

Mirnesa, kojoj je djevojačko prezime Bešlić, 14. oktobra je iz njemačke firme za transport iznijela milion evra u kešu. Pljačka je odmah primijećena, a policija je izdala potjernicu za Mirnesom, koja je postala poznata po nadimku Miki.

U početku su bile poznate samo informacije koje je policija o njoj objavila – da je riječ o plavuši čije je tijelo prekriveno tetovažama. Vremenom se počelo sumnjati da je Mirnesa pobjegla u Busovaču u BiH gdje je, prema navodima RTL-ovih izvora, znala često boraviti.

Spekulisalo se i o tome kako je novac ukrala za partnera, ali policija to nikada nije potvrdila.

Nijemci su za informacije o njoj nudili nagradu od 37.000 evra, a prethodnih sedmica dobili su na stotine dojava o njoj.

BHDINFODESK

Related posts

Dizeldorf: Konferencija „Moje porijeklo- Moja snaga“

BHD Info Desk Administrator

Mainz: Novoizgrađeni Islamski Centar Bošnjaka bit će zvanično otvoren 15. septembra

Minhen: Zastava BiH na Oktoberfestu

Editor

Leave a Comment