Zanimljivosti

Bijeli golub ponovo (ne)leti 507: NOVE PUTEVE TRAŽITI

banner

Piše: Sead Hambiralović

“…Protjeranom iz onakvog grada – pored modra Drina, iznad Kula, malo uzvodno Divič- nema se više šta gore desiti”,išlo je u dijelu “teške” prošle kolumne. Ni slučajno klasična tugovanka, a ova objava neka ide u spomen na Fadila Banjanovića BracikuTahiru Hadžinurbegović i Hajru Omerovića koji nisu među živima. Vide se na fotosu na terasi hotela Vidikovac za vrijeme Susreta zvorničke dijaspore “Biti u svom gradu”, 2005. Lijevo plakat- u Njemačku poslao skicu najpouzdanijem, dobrom Mirsadu Šehagiću da na A2 oštampa koliko mogne i bedževe za Organizacioni odbor. I sve po vozaču pošalje busom- stiglo za 5-6 dana!

SELFI

Slučajnost je navela da se zađe (i) u sistem budžetlija. Haj, što te formalno zapitaju mogu li zapaliti kad te “prime”, već u nekoj fazi povjerenja uvjeravaju da je marihuana sasvim “normalna”. Jedno priznanje, dvoje ovisno- garant! Kobiva pomaže za ta naša “stanja”.

A “medaljon” na kraju sezone na slanim jezerima za vrijeme prvog dana Susreta bajkera. Na Gornjem slapu zatićem dva mladića sa djevojkom nevjerovatne ljepote! Jedan je nabildan, drugi sav išaran tetovažama.

Već sam sasvim utreniran prilikom “sretanja raznih”. Važan je početak i rado primili u društvo. Pored njih na podzidi flaše sa dva jaka pića. Želim li, ali nemaju čaše. Hm.., ok neka naspu u čep od flaše. A velikodušno hoću li jedan “posebni dim”? A ne, ne…

Djevojka nije mogla imati više od dvadeset i povremeno diskretno “potegne”. Nešto mi u ovom društvu u nekoj koliziji, kad preteče ideja. Ako bi se radilo drugo izdanje “Panonika, priče sa slanih jezera”, već sam je video u krupnom planu na one dvije vedre strane sa posjetiocima. Neodlučna je, a njeni pajtaši bodre, navaljuju- jedan snima razgovor.

Izvukao sam posljednji argument, neka moje ime ukucaju na Google i trebalo neki garant da se fotos neće zloupotrijebiti! Nabildani brzo ukuca.

–      Auuuu, ti si poznata faca…!-  razvuče osmjeh i brže bolje:- Molim te, može li jedan selfi?

Hehe, bilo je (i) toga u Skandinaviji, rjeđe kod nas- ovo je drugi “posebni”. Prvi davno u Celju na armijskom takmičenju gdje sam bio u tumu. Išlo u sklopu Prvenstva Jugoslavije u atletici. U pauzama sjedili na tribinama u trenerkama kada je prišla grupica djece i molila autogram. Da ih ne razočaram kamarati nagovoriše- zamijenili sa Stekićem…

A da, skrenuo sam bajkerima pažnju da ne bi bilo u redu da video stave na Fb.

–      Bez brige, nećemo zbog tebe i Panonike.

VEDRINE NAMA TREBA: Pobornik drugačije “šeme” ako zaredaju belaji. Ma, kakve tablete, nisam ih uzeo ni kada je bilo najgore! Oko pušenja već se zna… Spomenuo 4 fotosa iz Turije- koje dobre energije i koja radost susretanja. Pa šta su za za “nagradu” dobili novi prijatelji.  

Posebno raduju sretanja i prepiska sa sličnima. Mirsad Filipović, urednik lista “Šeher Banjaluka”, što izlazi u Švedskoj, poručio da je poslao novi broj na adresu Sabahudina Bahtijarevića u Orebro. Prenijeo je moju kolumnu koja je nedavno išla. Smetnuo da sam se vratio u Bosnu- poslaće direktno na tz- adresu.

Idila na tuzlanskoj Banji koja će se “uklopiti” u priču o zvorničkom Arsu i “izbjeglici” Bajri

Ili lijep prizor dvoje mladih na tuzlanskoj Banji. I koja priča za ljubitelje životinja! Maturant Sara Hadžiavdić, planira upisati genetički inženjering i bio tehnologiju – za uzicu drži Monu. Tarik Tulumović, apsolvent poslovne informatike i njegov pas Fleki. A kuriozitet da je “sin” samo dvije godine mlađi od keruše Mone.

Sva zgoda da se uklopi u priču o spominjanim- zvorničkom “izbjeglici”, nestašnom Bajri i retriveru Arsu. Novost da se napokon namirio na “djevojku” i čeka se prinova…

___________

Objave u funkciji regionalnog projekta u osnivanju DaBudeBolje & GljivaMira; Postavlja se na Fb stranici Gljiva Mira, a prenose: Fb grupa BIH DIJASPORA INFODESK ili portal BHDINFODESK. Fb kontakt: Gljiva Mira; mail: info.gljivamira@gmail.com ili dabudebolje@gmail.com

Related posts

HAJMO “VJEŽBATI” VEDRINU – DaBudeBolje  33: ČIKO, ZAŠTO STE BACILI PLASTIČNE FLAŠE..?!

Urednik BiH Info Desk

Bijeli golub ponovo (ne)leti 315: „ČIKO, ZAŠTO BACATE PLASTIČNU FLAŠU..?!“

Editor

JASMIN SPAHIĆ-OD BIJELOG POLJA DO NACIONALNIH  PARKOVA CRNE GORE 

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment