Biznis

FIPA nudi stranim investitorima 400 investicionih projekata i 250 lokacija iz svih dijelova BiH

banner

FIPA trenutno nudi stranim investitorima 400 investicionih projekata, oko 250 investicionih lokacija i posjeduje bazu kontakata od 6700 potencijalnih investitora koje redovno informira o projektima i poziva da ulažu u BiH

 Agencija za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA) organizirala je danas u Sarajevu poslovni prijem s ekonomskim predstavnicima akreditiranih ambasada u BiH kako bi doprinijela poboljšanju suradnje na polju privlačenja stranih ulaganja i dodatne afirmacije bh. mogućnosti za ulaganja u inostranoj poslovnoj zajednici kojoj se na prostoru Bosne i Hercegovine trenutno nudi 400 projekata i 250 investicionih lokacija, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kako je navedeno u saopćenju agencije, od svog osnivanja pa do danas, FIPA uspješno surađuje sa stranim ambasadama, i ta se suradnja ogleda kroz organiziranje sastanaka kako bi se razmijenile informacije o privrednim mogućnostima BiH, kako bi se organizirale privredne posjete delegacija, preko upućivanja investitora prema FIPA-i, pa do pružanja finansijske podrške u realizaciji određenih projekata sa ciljem dodatne afirmacije mogućnosti privrede BiH.

Ove aktivnosti podstiču uvezivanje zemalja, privrednika i relevantnih institucija, što u konačnici daje određeni napredak.

“FIPA je opredjeljena da nastavi suradnju kroz razgovore i partnerstva na novim projektima koji će doprinijeti povećanju broja zaposlenih u zemlji. Također, FIPA stoji na raspolaganju i spremna je pomoći svim ambasadama u komunikaciji između investitora iz njihovih zemalja i nadležnih institucija u BiH u smislu pružanja informacija o mogućnostima ulaganja, trenutno raspoloživim projektima do otklanjanja administrativnih prepreka stranim investitorima u našoj zemlji”, navedeno je u saopćenju. 

FIPA trenutno nudi stranim investitorima 400 investicionih projekata, oko 250 investicionih lokacija i posjeduje bazu kontakata od 6700 potencijalnih investitora koje redovno informira o projektima i poziva da ulažu u BiH. 

Izvor: FENA/BHDINFODESK

Related posts

Sarajevo Business Forum: U dijaspori imamo vrhunske svjetske stručnjake iz svih oblasti

Editor

Bosanska kuća na vodi – testira se na Velikom Plivskom jezeru u Jajcu

Urednik BiH Info Desk

Beč: U pripremi skup privrednika i menadžera bosanskog porijekla u Austriji

BHD Info Desk Administrator

Leave a Comment